Okamura (SPD): EU chce zničit zemědělství evropských států

25.10.2021 19:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k nové strategii EU „Farm to Fork“

Okamura (SPD): EU chce zničit zemědělství evropských států
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Kvůli Evropské unii přijde šílené zdražování potravin a hlavně masa. Počet lidí pociťujících nedostatek potravin by se zvýšil nejméně o 22 milionů. Souvisí to s novou strategií EU „Farm to Fork“. Podle mého názoru je záměrem EU, aby lidé téměř přestali jíst maso, protože to bude enormně drahé. V EU se již prakticky nebude nic pěstovat. EU chce zničit zemědělství evropských států. Musíme vystoupit z EU, nebo nás EU zničí! Již nyní nejsme potravinově soběstační a toto by nás úplně dorazilo! Musíme budovat vlastní soběstačnost navzdory EU!

Velké zdražení přinese například požadavek EU na snižování zemědělských emisí metanu a dusíkatých plynů o dvacet až třicet procent. „Podle studií Copa-Cogeca (evropské zájmové zemědělské sdružení –? pozn. red.) by významně klesla produkce evropského zemědělství, počet lidí pociťujících nedostatek potravin by se zvýšil nejméně o 22 milionů a současně by poklesl vývoz zemědělsko-potravinářských výrobků a zvýšil by se dovoz ze třetích zemí,“ uvádějí zemědělci.

Pod dopis se podepsali představitelé Zemědělského svazu, Potravinářské komory, Agrární komory a Iniciativy zemědělských a potravinářských podniků a Slovenské poľnohospodárské a potravinárské komory. Evropský parlament strategii schválil…

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Mnoho návrhů ve strategii je podle zemědělců ve vzájemném rozporu. „Například je cílem snížení emisí metanu z chovů, což povede ke snížení stavů hospodářských zvířat. Tím vznikne vyšší potřeba dodání živin, ale jiný cíl stanovuje snížení spotřeby těchto živin. Hrozí tak nejen ztráta úrodnosti, ale i organické hmoty, a tím poškození zemědělských pozemků,“ zdůrazňuje předseda Zemědělského svazu ČR Martin Pýcha.

Zemědělci se obávají také snížení produkce potravin a jejich následného zdražení. „Pokud jde o živočišnou výrobu, studie z univerzity v Kielu poukazuje na dvacetiprocentní snížení produkce hovězího masa v EU a sedmnáctiprocentní snížení produkce vepřového masa,“ říká Pýcha. „U hovězího masa nastane zvýšení ceny téměř o šedesát procent, u vepřového téměř o 48 procent a u mléka o 36 procent. U obilovin to bude o 12 procent a u olejnin o 18 procent,“ vypočítává.

Anketa

Vydrží Fialova vláda až do řádných sněmovních voleb?

hlasovalo: 16140 lidí

Evropa podle něj také neřeší, zda bude o podporované typy potravin zájem a zda na ně lidé budou mít. Do roku 2030 má být podle některých unijních cílů čtvrtina půdy v ekologickém režimu.

„V Evropské unii jsme na osmi procentech a máme to za devět let zvýšit na 25 procent, to je třikrát tolik,“ doplňuje předseda Zemědělského svazu. Není si jistý, zda tolik lidí na konzumaci dražších biopotravin přejde.

Podle mého názoru je záměrem EU, aby lidé téměř přestali jíst maso, protože to bude enormně drahé. V EU se již prakticky nebude nic pěstovat. EU chce zničit zemědělství evropských států. Musíme vystoupit z EU, nebo nás EU zničí! Již nyní nejsme potravinově soběstační a toto by nás úplně dorazilo! Musíme budovat vlastní soběstačnost navzdory EU!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.