Okamura (SPD): Jednání ministra zdravotnictví je v rozporu s principy právního státu

28.07.2021 7:33 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k nerespektování rozhodnutí Nejvyššího správního soudu

Okamura (SPD): Jednání ministra zdravotnictví je v rozporu s principy právního státu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Vystupování škol jako propagátorů očkování malých dětí je nepřijatelné. Na základě tlaku vlády se některé školy rozhodly školákům a rodičům poslat dopis s tím, že jim nabízejí, že jejich děti naočkují hromadně před začátkem školního roku. Hnutí SPD považuje otázku očkování dětí za věc rodičů a lékařů. Školy by se měly věnovat hlavně dohnání zameškaného učiva z minulého školního roku. Vystupování škol jako propagátorů očkování malých dětí je nepřijatelné.

Vláda chce darovat do zahraničí statisíce přebytečných vakcín. Je to řešení z nouze a bohužel se opakují pochybení – nejprve je vakcín nedostatek, kvůli zanedbání objednávek, a teď je jich zase kvůli chybné analýze vlády přebytek, a stojí to státní rozpočet peníze navíc.

Podle názoru SPD musí zůstat očkování dobrovolné – kdo se chce očkovat, ať se očkuje, kdo nechce, ať není diskriminován. Podle plánu EU nebudou od roku 2035 spalovací motory v autech. Je to šílený nápad EU a oznámení lidem, že tzv. elektroauta budou drahá a nebudou pro každého. Tzv. Green deal, nebo-li Zelený úděl EU, je marnivý bláznivý nápad EU, který bude stát miliardy korun, a může poškodit český průmysl a hospodářství a bude mít negativní vliv na každého občana.

Anketa

Roman Janoušek se přibelhal do vězení. Myslíte, že je na tom zdravotně opravdu tak zle?

hlasovalo: 18461 lidí

Hnutí SPD bude iniciovat svolání mimořádné schůze Sněmovny. Považujeme za skandální prohlášení Ministerstva zdravotnictví v čele s Adamem Vojtěchem (za ANO), podle kterého nehodlá respektovat rozhodnutí Nejvyššího správního soudu ohledně uznávání protilátek získaných po prodělání onemocnění covid-19. Jedná se ze strany ministra zdravotnictví o jednání, které je v přímém rozporu s principy právního státu. Z tohoto důvodu bude hnutí SPD iniciovat svolání mimořádné schůze Sněmovny a již jsme oslovili některé jiné poslanecké kluby s žádostí o při podepsání našeho podpisového archu, jelikož je zapotřebí 40 podpisů poslanců. Poslanecký klub SPD disponuje 19 poslanci.

Tento týden jsou na pořadu jednání Sněmovny tři mimořádně schůze. Pro hnutí SPD jsou zásadní body, které se týkají zákona SPD na ukončení zneužívání sociálních dávek tzv. nepřizpůsobivými, dále zákona o zvýšení důchodů a zákona o zlepšení příspěvku na péči pro invalidy. Ve všech těchto případech jsou poslanci SPD buďto přímo předkladateli, anebo spolupředkladateli.

Co se týče zvýšení důchodů, SPD navrhuje, aby při zvýšení důchodů v pravidelném termínu v roce 2022 se k částce zvýšení procentní výměry (cca 750 Kč) přičetla ještě navíc částka 300 Kč. Navíc navrhujeme, aby příjemcům důchodů, jejichž měsíční součet bude po tomto navýšení nižší než 15 000 Kč měsíčně, se přičetla ještě částka 500 Kč. I nadále však zastáváme názor, že výše důchodů by měla být všem důchodcům zvyšována o stejnou částku, a nikoliv pouze na základě procentní výměry. Vláda ANO a ČSSD také nebyla za celé své čtyřleté období schopna připravit a schválit dlouhodobě odkládanou, a hlavně potřebnou, důchodovou reformu. V programu hnutí SPD pro blížící se podzimní volby je jedním z hlavních bodů zabezpečení jistoty spravedlivého důchodu pro pracující občany a zdravotně postižené.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.