Okamura (SPD): Líní egoisté neprospívají svému okolí ani sami sobě

01.09.2020 19:07

Komentář na facebookovém profilu k začátku škoního roku

Okamura (SPD): Líní egoisté neprospívají svému okolí ani sami sobě
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Tomio Okamura: Aktuality 12.8.2020

Milé dámy, vážení pánové a hlavně drazí rodiče a děti,

dnes nám začíná nový školní rok a kromě jiného, do školy přijde poprvé víc než sto tisíc prvňáčků. Přeji všem dětem a hlavně těm nejmenším, aby si školu nenechaly znechutit, ať nejrůznějšími hygienickými příkazy, které se mění ze dne na den, ani čímkoli jiným. Popravdě řečeno, na školní léta budou vzpomínat po letech se steskem po krásných časech dětství a mládí, které se nikdy nevrátí, a proto vám milí žáci a vážení studenti přeji, užijte si školy i všeho, co ke škole patří na maximum.

Anketa

Je dobře, že Miloš Vystrčil jel na Tchaj-wan?

hlasovalo: 20163 lidí

Přeji vám také skvělé a moudré učitele, kteří vás naučí maximum toho, co v životě budete potřebovat a naopak vám nebudou vnucovat moc věcí, které nikdy ve svém životě nepoužijete. Pravda ovšem je, že i pouhé memorování, tedy učení nazpaměť, které moderní škola odmítá, je důležité, stejně jako disciplína, práce a odříkání, které bychom se měli ve škole naučit. Ono to biflování má totiž zázračný vliv na paměť, kterou si tím cvičíme a posilujeme. Mozek se kupodivu chová jako sval, a čím víc ho cvičíme, tím lepší a větší výkony umí podávat. Pokud budete spoléhat jen na internet a mozek necháte ochabnout, pak vám v budoucnu ani ten internet nebude nic platný.

Škola hrou je sice fajn, ale děti se musí naučit také práci a odříkání a také disciplíně a schopnosti podřídit své já nějakému společnému zájmu, protože to vše budou nejen potřebovat v budoucím osobním životě, ale bude to potřebovat od nich také společnost, ve které budou žít. Líní egoisté neprospívají jak svému okolí, tak ani sami sobě a rodina a společnost se musí na maximu snažit, aby ze škol odcházeli pracovití a společnosti prospěšní lidé.

Přeji to vám i nám všem.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.