Okamura (SPD): Můžeme „poděkovat“ primátoru Hřibovi a Pirátům za poškození zájmů naší země

20.10.2019 17:52

Komentář na facebookovém profilu k ekonomickým dopadům rozepře Prahy a Číny

Okamura (SPD): Můžeme „poděkovat“ primátoru Hřibovi a Pirátům za poškození zájmů naší země
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Ekonom Lukáš Kovanda spočítal, že probíhající rozepře Prahy a Číny může Česko stát zhruba 23 miliard korun. Ty budou chybět na vyplácení důchodů, na školství, na zdravotnictví a na podporu pracujících rodin s dětmi. „Rozepře českou ekonomiku v letech 2020 a 2021 vyjde v souhrnu na zhruba 23 miliard korun,“ upozornil Kovanda. Ukazuje se, že Piráti škodí České republice i jejím občanům. Plácnou A, ale už neřeknou B. V této souvislosti vítáme iniciativu prezidenta Miloše Zemana, který se snaží porušené vztahy s Čínou napravit. Uznávání jednotné Číny praktikují, stejně jako dosud i Česká republika, všechny západní demokratické země včetně USA. Zároveň upozorňují i na případná porušování lidských práv. Co to tedy Piráti předvádí za divadlo?

Česká republika dosud investovala obrovské peníze z kapes našich daňových poplatníků do pozitivní propagace České republiky v Číně. Například státní agentura CzechTourism tam provozuje vlastní zastoupení. Výsledkem je obrovský nárůst čínských turistů, kterých k nám ročně jezdí přes 600 tisíc a řadí se tak na špičku. Díky tomu mají desetitisíce Čechů kvalitní práci v cestovním ruchu, atˇ jsou to pracovníci v hotelech, restauracích, galeriích, muzeích, na hradech a zámcích, řidičů zájezdových autobusů či průvodců. Příjmy od turistů generují značné prostředky do státního rozpočtu, které stát potřebuje na výplatu důchodů, na zdravotnictví či na školství. Tohle všechno mnohaleté úsilí pirátské vedení pražského magistrátu ničí, aniž by nabídli jakoukoli pozitivní alternativu.

Uznávání jednotné Číny, které vedení Prahy v čele s Piráty odmítá, je oficiální politikou České republiky. To znamená, že ČR uznává Tibet a Tchaj-wan za integrální součást Čínské lidové republiky. „Česká republika, spolu s celou EU, realizuje politiku jedné Číny. S Tchaj-wanem nemá diplomatické styky,“ píše se na stránkách českého ministerstva zahraničí. Anarchističtí a extrémističtí Piráti to odmítají respektovat.

Jak je vidět, Piráti škodí České republice a jejím občanům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice