Okamura (SPD): Nedostatek bytů v Praze a vyšponované ceny jsou důsledkem multikulturní politiky

01.04.2019 16:47

Komentář na facebookovém profilu k návrhu Pirátů zdanit majitele prázdných bytů v Praze

Okamura (SPD): Nedostatek bytů v Praze a vyšponované ceny jsou důsledkem multikulturní politiky
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

To je skutečně neuvěřitelné. Piráti navrhují v Praze šmírovat lidi, kteří mají svoje soukromé prázdné byty, a zvažují, že na majitele uvalí zvláštní daň či jinou sankci. Chtějí tak majitele přinutit k tomu, aby byty pronajímali, a tím chtějí vyřešit nedostatek bydlení. Údaje o prázdných bytech chtějí získat přes městskou společnost Pražská energetika (PRE) na základě údajů z elektroměrů. Prosazuje to primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Návrh na finanční sankci pro majitele bytů podpořil také koaliční partner Pirátů hnutí Praha sobě, které vede poslanec KDU-ČSL Jan Čižinský.

Co k tomuto šílenému neomarxistickému nápadu říct? Můj kamarád koupil nedávno v Praze na hypotéku byt pro svoji dospívající dceru a chce jí ho dát za dva roky po ukončení vysoké školy pro vstup do života. A teď ho chtějí Piráti s lidovci potrestat za to, že celý život dřel na to, aby zajistil rodinu? A kolik mu chtějí napařit daň, aby ho motivovali byt dočasně pronajmout cizímu člověku, když pronájem garsonky stojí v Praze přes 10 tisíc měsíčně? Zdaní ho tedy dvaceti tisící měsíčně, jestli nechá byt prázdný?

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Budu upřímný - za rok, co jsem ve Sněmovně s Piráty, mi utkvěl v hlavě pouze jeden jejich návrh - a to na legalizaci drog... A teď, místo aby Piráti s KDU-ČSL řešili v Praze nedostatek bydlení výstavbou nájemního bydlení jako je tomu například v Rakousku nebo pomohli naší SPD prosadit náš návrh na bezúročné novomanželské půjčky pro pracující bezúhonné rodiny, tak chtějí doslova šikanovat pracující lidi.

A mimochodem, nedostatek bytů v Praze pro české občany a vyšponované ceny jsou také důsledkem multikulturní politiky právě takových stran, jako jsou Piráti, lidovci, ANO, ČSSD, ODS, STAN či TOP09. Bytů v Praze by totiž bylo relativně dost, ale kvůli tomu, že je ve velkém skupují například Rusové a Ukrajinci, kterým všechny dosavadní vlády zcela nepochopitelně udělují povolení k trvalému pobytu (místo dočasného) jako na běžícím pásu, takže jich tady trvale žije statisíce, tak se pak nedostává na naše občany.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

11:04 Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

Základní otázka zní, kolik stojí vstupenka do Bílého domu, sídla amerických prezidentů.