Okamura (SPD): Nedostatek bytů v Praze a vyšponované ceny jsou důsledkem multikulturní politiky

01.04.2019 16:47

Komentář na facebookovém profilu k návrhu Pirátů zdanit majitele prázdných bytů v Praze

Okamura (SPD): Nedostatek bytů v Praze a vyšponované ceny jsou důsledkem multikulturní politiky
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

To je skutečně neuvěřitelné. Piráti navrhují v Praze šmírovat lidi, kteří mají svoje soukromé prázdné byty, a zvažují, že na majitele uvalí zvláštní daň či jinou sankci. Chtějí tak majitele přinutit k tomu, aby byty pronajímali, a tím chtějí vyřešit nedostatek bydlení. Údaje o prázdných bytech chtějí získat přes městskou společnost Pražská energetika (PRE) na základě údajů z elektroměrů. Prosazuje to primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Návrh na finanční sankci pro majitele bytů podpořil také koaliční partner Pirátů hnutí Praha sobě, které vede poslanec KDU-ČSL Jan Čižinský.

Co k tomuto šílenému neomarxistickému nápadu říct? Můj kamarád koupil nedávno v Praze na hypotéku byt pro svoji dospívající dceru a chce jí ho dát za dva roky po ukončení vysoké školy pro vstup do života. A teď ho chtějí Piráti s lidovci potrestat za to, že celý život dřel na to, aby zajistil rodinu? A kolik mu chtějí napařit daň, aby ho motivovali byt dočasně pronajmout cizímu člověku, když pronájem garsonky stojí v Praze přes 10 tisíc měsíčně? Zdaní ho tedy dvaceti tisící měsíčně, jestli nechá byt prázdný?

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Budu upřímný - za rok, co jsem ve Sněmovně s Piráty, mi utkvěl v hlavě pouze jeden jejich návrh - a to na legalizaci drog... A teď, místo aby Piráti s KDU-ČSL řešili v Praze nedostatek bydlení výstavbou nájemního bydlení jako je tomu například v Rakousku nebo pomohli naší SPD prosadit náš návrh na bezúročné novomanželské půjčky pro pracující bezúhonné rodiny, tak chtějí doslova šikanovat pracující lidi.

A mimochodem, nedostatek bytů v Praze pro české občany a vyšponované ceny jsou také důsledkem multikulturní politiky právě takových stran, jako jsou Piráti, lidovci, ANO, ČSSD, ODS, STAN či TOP09. Bytů v Praze by totiž bylo relativně dost, ale kvůli tomu, že je ve velkém skupují například Rusové a Ukrajinci, kterým všechny dosavadní vlády zcela nepochopitelně udělují povolení k trvalému pobytu (místo dočasného) jako na běžícím pásu, takže jich tady trvale žije statisíce, tak se pak nedostává na naše občany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…