Okamura (SPD): Odmítáme protiústavní diskriminaci neočkovaných

21.10.2021 12:45 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vládním opatřením proti koronaviru

Okamura (SPD): Odmítáme protiústavní diskriminaci neočkovaných
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Tomio Okamura (SPD)

Vláda chce zrušit hrazení testů, a nutí tak lidi k očkování. Odmítáme protiústavní diskriminaci neočkovaných! Epidemická situace se opět zhoršuje a ministerstvo zdravotnictví plánuje od prosince ukončit proplácení koronavirových testů z veřejného pojištění. Navíc premiér Andrej Babiš oznámil, že chce zkrátit platnost testů PCR na 72 hodin a antigenních testů na jeden den. Jinými slovy tak vláda ANO a ČSSD prostřednictvím ministerstva zdravotnictví řízeného ministrem Adamem Vojtěchem (za ANO) těmito kroky nutí lidi k očkování. To je pro hnutí SPD zcela nepřijatelné!

Je zde stále ještě 400 tisíc seniorů, kteří se doposud proti koronaviru nenaočkovali a z osobních anebo zdravotních důvodů se očkovat ani nenechají. Navíc řada našich občanů si nemůže dovolit platit náklady na testování ze svých nízkých příjmů.

Pokud je očkování dobrovolné a vláda omezí svobody lidí s podmínkou prokazování bezinfekčnosti, tak zároveň musí nabídnout alternativu i těm, co se očkovat nechtějí nebo nemohou. Nedává logiku, když obě skupiny platí zdravotní pojištění, tak aby jedna skupina měla možnost z něho čerpat úhradu za očkovací látky, a zároveň druhá skupina neměla možnost mít uhrazené proplácení testů.

Nelze nikoho nutit. Kdo se chce anebo chtěl se nechat naočkovat, tak se naočkuje. Kdo ne, toho nelze nutit k očkování. Zastavení proplácení testů ze zdravotního pojištění je nátlak na to, aby se nechali občané očkovat. Hnutí SPD toto odmítá.

Odmítáme protiústavní diskriminaci neočkovaných! Odmítáme lockdown a požadujeme zrušení pandemického zákona. Plošné zákazy nejsou řešením. Zároveň požadujeme uznávání protilátek jako dokladu o bezinfekčnosti.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…