Okamura (SPD): Podáme žalobu proti povinnému očkování vybraných skupin, které zavádí vláda vyhláškou

07.12.2021 22:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vládním opatřením proti koronaviru

Okamura (SPD): Podáme žalobu proti povinnému očkování vybraných skupin, které zavádí vláda vyhláškou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Hnutí SPD podá žalobu proti povinnému covid očkování vybraných skupin, které zavádí vláda vyhláškou. Vyhláška o povinném očkováním osob ve věku 60+ a vybraných profesních skupin, tedy policistů, hasičů, vojáků, mediků a dalších, kterou vydal ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch (za ANO), má vyjít ve sbírce zákonů tento týden a vejít v platnost od března 2022. Hnutí SPD odmítá, aby očkování bylo povinné, a to ještě pod hrozbou pokut a sankcí ve výši 10 tisíc korun, pokud někdo z uvedených skupin zaměstnanců očkování odmítne.

Pro očkování lidí nad 60 let s touto vyhláškou nesouhlasí ani Česká vakcinologická společnost. Vrcholem absurdity je potom povinné očkování dobrovolných hasičů. Minimálně 20 procent našich občanů se odmítá očkovat proti onemocnění covid-19 stále ještě experimentální vakcínou, která je stále ve stádiu klinických studií, a to je potřeba respektovat. Hnutí SPD požaduje uvedenou vyhlášku zrušit, protože ji považujeme za diskriminační. Jakmile vyjde tato vyhláška ve Sbírce zákonů, připravíme žalobu na její neplatnost.

Navíc, podle některých lékařů povinnost očkování není na místě také z důvodu, že smrtnost neodůvodňuje postup srovnatelný s pravými neštovicemi. Vakcíny proti Covidu jsou podle nich málo účinné, s krátkým efektem a dosti výraznými nepříznivými vedlejšími účinky.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Jsme přesvědčeni, že občané musí být o rizicích očkování i jeho odmítání dostatečně informováni, aby se mohli správně rozhodnout ke svému prospěchu. Chceme posilovat pocit odpovědnosti občanů za vlastní zdraví.

Anketa

Chcete Víta Rakušana za prezidenta republiky?

1%
98%
hlasovalo: 29371 lidí

Proti zrušení nouzového stavu, které minulý týden navrhlo hnutí SPD, hlasovali i poslanci koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Pirátů a STAN. Demoblok se chová stejně jako Babišova vláda. Přitom před volbami tvrdili, že chaotická vládní opatření a omezování života zruší a nechají lidi normálně žít. Je evidentní, že ani stará ani nová vláda neumí řídit zemi v době krize jinak než vyhlášením nouzového stavu. To hnutí SPD odmítá!

Nouzový stav vyhlásila od 26. listopadu na třicet dnů vláda Andreje Babiše, která je v demisi. Jsme dlouhodobě přesvědčeni, že opatření lze realizovat bez nouzového stavu na základě zákona o ochraně veřejného zdraví a krizového zákona. Vláda v minulosti zneužila nouzový pro plošná opatření a lockdowny, které podle našeho názoru nevedou k cíli. Nesouhlasíme také se zákazem vánočních trhů.

Chaotická vládní opatření v oblasti onemocnění covid-19 pokračují. Odmítáme nátlak na občany, aby se nechali očkovat. Platnost očkovacích certifikátů se od roku 2022 zkrátí na 9 měsíců a lidem bez posilující dávky nebude certifikát platit, prohlásil minulý týden ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch (za ANO). Po tři čtvrtě roce tak přestane být právní rozdíl mezi neočkovanými a očkovanými dvěma dávkami, protože oba budou úředně neočkovaní.

Je to další nátlak na občany, aby se nechali očkovat. To hnutí SPD jednoznačně odmítá. Kdo se chce nechat naočkovat, ať se nechá očkovat, kdo ne, tak ne. Očkování má být svobodná volba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.