Okamura (SPD): Reálné mzdy v Česku klesají nejvíce od vzniku republiky

01.01.2023 8:35 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k poklesu mezd a řešením.

Okamura (SPD): Reálné mzdy v Česku klesají nejvíce od vzniku republiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Reálné mzdy v Česku klesají nejvíce od vzniku České republiky a klesají nejvíce z vyspělých zemí. Podle analýzy společnosti Cyrrus Česko nyní prochází nejprudším propadem reálných mezd ze zemí Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) i v dosavadní samostatné historii. !! Takže výmluvy Fialovy vlády, že za to může jen Rusko, jsou úplně mimo. To by musely stejně výrazně klesat i ostatní země! K udržení loňské životní úrovně bude letos Čechům chybět zhruba 170 miliard Kč. Reálné mzdy podle analýzy ve třetím čtvrtletí klesly o 8,9 procenta, za celý rok to bude o 8,3 procenta. Příčinou je vysoká inflace. A já říkám pryč s Fialovou vládou zemských škůdců, která způsobuje zdražování. ! Hnutí SPD předložilo řešení Fialovy drahoty.

Průměrnému českému zaměstnanci, který pracuje na plný úvazek, podle Víta Hradila ze společnosti Cyrrus za celý rok 2022 bude k dosažení předchozího životního standardu scházet 40 000 korun, tedy 3300 korun měsíčně. Reálná kupní síla se tak vrátí zpět v čase do roku 2018, vypočetl analytik. Informovala o tom ČTK.

Analýza na základě svého statistického modelu odhadla, že tento vývoj se projeví v letech 2022 až 2024 růstem počtu krádeží, vyšší spotřebou alkoholu, nárůstem rozvodů, zhoršením vnímaného zdravotního stavu, přibýváním sebevražd, zvýšením podílu mladistvých mimo školu i zaměstnání a snížením důvěry ve vládu. Fialova vláda ponese odpovědnost za zhoršené a ztracené životy českých občanů!

Hnutí SPD předkládá řešení Fialovy drahoty:

1) Zestátnění ČEZu a prodej levné české elektřiny napřímo českým občanům a firmám za zastropované ceny u výrobců a přes unijní energetickou burzu pouze prodej přebytků.

2) Obnovení národního importéra plynu a nákup levného plynu přímo od producentů, nikoliv přes německé překupníky jako je tomu v současnosti.

3) Přechodné snížení DPH u energií, pohonných hmot, základních potravin a léků a snížení ceny těchto komodit.

4) Odstoupení od Green Dealu Evropské unie.

5) Odstoupení od systému emisních povolenek EU, který zdražuje energie a suroviny.

6) Obnovení národního zpracovatele ropy.

7) Zrušení solární daně a veškerých dotací, které zdražují elektrickou energii pro spotřebitele.

8) Zajištění potravinové bezpečnosti. Podpora českých zemědělců a potravinářů.

9) Snížení neúčelných výdajů státu.

10) Srovnání podmínek tuzemských a zahraničních firem působících v ČR – Zavedení sektorové daně pro nadnárodní internetové giganty (Google, Facebook atd.), které v ČR generují obrovské zisky bez zdanění v ČR, a zdanění vyvádění nezdaněných dividend z ČR nadnárodními korporacemi.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…