Okamura (SPD): Vlastenectví je dnes sprosté slovo

10.07.2021 19:38

Projev na facebookovém profilu na sjezdu Českého svazu bojovníků za svobodu

Okamura (SPD): Vlastenectví je dnes sprosté slovo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Právě jsem vystoupil na celostátním sjezdu Českého svazu bojovníků za svobodu, což je mimo jiné hlavní organizátor připomínkových akcí po celé republice v souvislosti s událostmi během 2. světové války. Souhlasíte s mými slovy?

Vážené dámy a pánové, milí přátelé, prožíváme dobu, kdy svoboda se stává prázdným slovem a ve skutečném životě je stále více a více potlačovaná. Přišli jsme o svobodu slova, o svobodu názoru, a dnes už nemáme ani svobodu volně dýchat anebo cestovat. Uběhlo 76 let od osvobození Československa a německé okupace, ale zdánlivě paradoxně té svobody nepřibylo, ale střípek po střípku nám zase uniká. Práce a poslání vás, vážení zástupci Svazu bojovníků za svobodu, má stále velkou nadčasovou a nenahraditelnou hodnotu. Vím, že jak Svaz, tak jednotliví členové, se potýkají s účelovou dehonestací a pomluvami. I to patří nesvobodným režimům, které názorové oponenty nejprve zdiskreditují a pak je ekonomicky likvidují.

Mluvit pravdu třeba o tom, kdo nás osvobodil od německé okupace, se dnes nenosí - vlastenectví je dnes sprosté slovo a chtít, aby se Česká republika zase stala suverénní svobodnou a svrchovanou zemí, je podle establishmentu politický extrémismus. A naopak z fašistů a nacistů se stávají „milí krajané“ a největším nepřítelem Evropy není nacistický nacionalismus, ale národní svrchované státy. A tak se nemůžeme divit, že čeští politici, například z KDU-ČSL, ČSSD a TOPO09, jezdí do Německa na srazy sudetoněmeckého landšmanšaftu, a v Čechách pak bourají sochy těch, kdo německé fašisty z naší země vyhnali.

Vážení a drazí přátelé, z celého srdce Vám děkuji za odvahu říkat pravdu, za odvahu postavit se čelem organizované nenávisti a lži. Děkuju Vám, že nám všem dáváte přiklad, že za svobodu má smysl bojovat vždy a všude. Čest vaší práci.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…