Okamura (SPD): Vy nemáte jiné téma než Okamura nebo Babiš

29.03.2022 16:03

Projev na 17. schůzi Poslanecké sněmovny 29. března 2022 k návrhu na vyslovení souhlasu Poslanecké sněmovny s prodloužením doby nouzového stavu

Okamura (SPD): Vy nemáte jiné téma než Okamura nebo Babiš
Foto: Reprofoto: FCB
Popisek: Tomio Okamura (SPD) při jednání Poslanecké sněmovny

Vážené dámy a pánové,

jak jsem čekal, tak vláda je zcela zoufalá a už se tady strhl kýbl splašků na mé jméno, protože vy nemáte jiné téma než Okamura nebo Babiš. Protože sami pro občany neodvádíte žádnou práci a občané začínají být zoufalí z toho zdražování, které vy prostě absolutně neřešíte. A já myslím, že to jenom dokazuje, kdo tohleto vidí, že vy nemáte žádné řešení pro občany. Ale teď to vezmu konkrétně, protože nejprve tady vystupoval představitel KDU-ČSL Marek Výborný. Takže bych tady rád řekl, na jaké akce jaké organizace jezdí zástupci KDU-ČSL, TOP 09 a také sociálních demokratů. A právě před chviličkou tady vystupoval poslanec TOP 09. Takže abychom si řekli, já to shrnu už do jednoho, tu reakci, na jaké akce jaké organizace jezdí zástupci, poslanci TOP 09, například poslanec TOP 09 Daniel Korte. Nebo poslanci KDU-ČSL. Jezdíte na akce Sudetoněmeckého landsmanšaftu, který je organizací, kterou založili nacisté, fašisté a němečtí šovinisté. Sjezdu se zúčastnili nejen politici KDU-ČSL, ale také exministryně ČSSD Michaela Marksová-Tominová a poslanec TOP 09 Daniel Korte.

Předseda ODS Petr Fiala zase spolupracoval s předákem Sudetoněmeckého landsmanšaftu Berndem Posseltem. Exministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) hovořil o sudeťácích jako o "milých krajanech". Pro hnutí SPD je naprosto nepřijatelné, aby oficiální představitelé naší země jezdili na sraz této organizace. A řeknu vám proč.

Součástí takzvaných "milých krajanů", pane poslanče - Jak se jmenoval ten pan poslanec, prosím vás, který mluvil přede mnou? (Otázka na předsedající. Místopředsedkyně Kovářová: Michal Kučera.) Kučera, jo, protože já neznám jeho jméno. Protože já se stávám často terčem okopávání kotníků od lidí, které vůbec neznám a nezná je ani většina veřejnosti, tak se omlouvám, že jsem se zase musel zeptat, kdo se to zase do mě obouvá. Já jsem na to zvyklý.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Takže pan Kučera z TOP 09, předpokládám, protože já ho vůbec neznám, toho pána, ale je z TOP 09, je z TOP 09, takže součástí tak zvaných milých krajanů, pane Kučero z TOP 09 (Předsedající Richterová: Prosím vás, mým prostřednictvím.) a pane Výborný z lidovců , prostřednictvím paní předsedkyně, je i organizace Vitikobund. Je personálně jasně propojena se Sudetoněmecký landsmanšaftem. Cituji ze zprávy českého Ministerstva vnitra z roku 2004, abychom věděli, s kým se potkávají poslanci TOP 09 a KDU-ČSL. Jestli je podle mého názoru někdo kolaborant, a jestli je podle mého názoru někdo vlastizrádce, tak jste to vy! A já cituji ze zprávy českého Ministerstva vnitra z roku 2004. Ministerstva vnitra českého. "Pozornost si rovněž zaslouží organizace sudetoněmeckých nacistů Vitikobund, který v prostředí landsmanšaftu šíří protičeské názory. V prostředí landsmanšaftu šíří protičeské názory." Tam se vám líbí, co? Na sjezdech landsmanšaftu. "Programem organizace je - cituji stále zprávu Ministerstva vnitra - programem organizace je odčinění údajných válečných zločinů spáchaných spojenci na německém národě a dále odstranění lží o německých zločinech včetně tak zvané holocaustové kultury, jakožto projevu neněmeckého myšlení." Konec citátu ze zprávy Ministerstva vnitra České republiky z roku 2004.

Anketa

Má Markéta Pekarová Adamová vaši důvěru?

1%
98%
hlasovalo: 34542 lidí

V roce 1949 byl vyhlášen jeden ze základních a dodnes platných dokumentů Sudetoněmeckého landsmanšaftu, tak zvaná Eichstättská adventní deklarace, kde se mimo jiné objevují tyto požadavky. Cituji: Naším nezadatelným požadavkem je návrat vlasti v jazykových hranicích z roku 1937. Jde o nastolení udržitelného poměru mezi Německem a jeho západoslovanskými sousedy. Předpokladem pro to by také byla připravenost Čechů a Poláků vrátit vyhnaným Němcům jejich vlast. Všechny tyto úkoly mohou být řešeny pouze v rámci federalistického uspořádání Evropy.

A o to vy usilujete. Ostatně přeměnu Evropy na federální uspořádání šel přece studovat do USA poslanec vládní koalice Jan Farský za hnutí STAN. A věděl o tom i premiér Petr Fiala a věděl o tom i Vít Rakušan, předseda STANu. Takže to všechno zapadá. Zapadá to všechno jedno do druhého.

A tihle poslanci, kteří jsou za lidovce a TOP 09, se účastní těchto sjezdů. To znamená, jestli někdo podle mého názoru jedná tak, že to vypadá jako kolaborant nebo vlastizrádce, tak jsou to právě tito zástupci KDU-ČSL a TOP 09. Zcela prokazatelně. Ale pojďme dál.

Kdo všechno podepsal tu tak zvanou Eichstättskou adventní deklaraci, která je jedním ze základních dokumentů Sudetoněmeckého landsmanšaftu, jejíž součástí je i organizace Vitikobund. Tuto deklaraci podepsali - a znovu zdůrazňuji, na tyto akce Sudetoněmeckého landsmanšaftu jezdí pravidelně politici KDU-ČSL a TOP 09 - z toho je opravdu na zvracení, když to teď budu číst! Je to úplně na zvracení, kam vy jezdíte! Podepsali to: Becher, někdejší příznivec Kameradschaftsbundu, člen NSDAP. Podepsal to Walter Brand, člen henleinovského hnutí. Podepsal to Brehm, SS-Sturmbannführer, nositel zlatého stranického odznaku NSDAP. Podepsal to Hergl, SS-Hauptsturmführer, funkcionář NSDAP. Podepsal to Hönig, člen NSDAP, nacistický novinář.

Tam je vám dobře, co? Na téhle akci! V životě bych tam nešel! V životě bych tam nešel.

Götz, bývalý spolupracovník nacistické tajné služby, člen NSDAP. Lemberg, nacista, v roce 1938 člen Sudetoněmeckého Freikorpsu. Turnwald, člen NSDAS. Franzel, za okupace policejní důstojník jednotky podílející se na popravách českých vlastenců v Kobylisích! To je šílený, kam vy jezdíte! Mně je z toho úplně zle i u toho mikrofonu. Já nesnáším fašisty, musím říct na rovinu, a nesnáším nacisty. Ti tady opravdu vraždili naše vlastence a mě by nikdy nenapadlo, že tady budu ve Sněmovně s někým, kdo tam jezdí! Na sjezdy této organizace!

A dále tam podepsal Zawadil, vysoký funkcionář NSDAP a spolupracovník nacistické tajné služby. Schreiber, bývalý nacista, Preissler, bývalý nacista, Jaksch, to byl sociální demokrat. Reitzner, sociální demokrat, Sladek, duchovní. A tak dále, a tak dále.

Celostátně se Sudetoněmecký landsmanšaft ustavil 25. ledna 1950 na setkání v Detmoldu, kde bylo přijato druhé základní prohlášení Sudetoněmeckého landsmanšaftu, které opět požadovalo právní nárok na vlast a znovuzískání vlasti. Neboli je to zpochybnění poválečného uspořádání Československa. Mezi sedmnácti signatáři se to bývalými funkcionáři NSDAT opět jenom hemžilo: Lodgman, Tins, Staffen, Wollner, Leibl, Schmidt, Schneider, Benatzky, Diewock a další.

Já myslím, že podle hnutí SPD by oficiální představitel našeho státu na taková setkání "milých krajanů", jak vy tomu říkáte u lidovců, s nacistickou minulostí prostě jezdit neměli. Upřímně, neměl by na ně jezdit nikdo.

Takže já si myslím a opravdu navrhuji, abychom se vrátili k té věcné debatě ohledně nouzového stavu. (Smích z lavic napravo.) Protože - ano, ale s tím nouzovým stavem souvisí i to, že vy neřešíte problematicku českých občanů a podobně. Vy se to snažíte oddělit, ale to je to.

A já vám můžu říct jednu věc, že jestli budete tady lhát o SPD a napadat znovu SPD, však víte, co vám teď řeknu z minulého volebního období. A myslím, že ta debata potom začala být víc věcná. Já vám to tady budu číst pokaždé celé tři a půl roku. Budu vám to tady číst stokrát, ať to miliony českých občanů slyší, na jaké schůzky a kdo jsou vaši kamarádi - kamarádi TOP 09 a KDU-ČSL. Proč a kam jezdíte. Mně je z toho úplně na zvracení, z tohohle, když tady vidím ten seznam, kam vy jezdíte a s kým se kamarádíte! Je to odporné.

Ale teď už také celkem je příznačné, že když jsem byl ještě ve vedení Sněmovny, jako že tady nebudu komentovat ty nesmysly, co tady říkal pan Kučera, protože předtím, než jsem byl místopředsedou Sněmovny, tak jsem jezdil lepším soukromým autem, než jsem měl jako místopředseda Sněmovny, takže vůbec nevím, o čem to tady plácá. Nějaký blázen, takže vůbec nechápu, o čem mluví. A měl jsem i řidiče mimochodem, neplaceného ovšem z vedení Poslanecké sněmovny, protože jsem logicky nebyl ve vedení Poslanecké sněmovny. Takže vůbec nechápu, o čem to tady mluví. To je blázen nějaký, to je lhář. Tady lže pořád dokola ten člověk. To je úplně neuvěřitelné. Nevím, co mluví tady o kanceláři. Když na to přijde, tak moje kancelář, kterou mám teď, tak má mnohem lepší výhled a je na lepším místě než kancelář, kterou jsem měl ve vedení Sněmovny. Vůbec nechápu, o čem to mluví, co to tady říká, jaká je to debata na úrovni! To je úplně neuvěřitelné. To je prostě blázen nějaký ten člověk. Já to nechápu vůbec. Prostě koalice lže pořád dokola, do svých lží se zamotává už, pořád dokola.

Takže já jsem jenom chtěl říct, že jestli budete pokračovat samozřejmě v těchto pořád lžích na SPD, protože nic jiného nemáte, a tady už se pousměji, protože vám to stejně nepomůže ani v preferencích, ani v ničem jiném, a nám to neuškodí, ty vaše lži, protože náš volič už ty vaše lži zná a tu vaši historii a vidí to na svých peněženkách hlavně, co způsobuje nečinnost vaší vlády. A budou to ještě vidět na svých peněženkách, protože vy nejste schopni zlepšit životy českých občanů v České republice. To už říkám teď, že ne, protože já vás znám. Stejně jako vy jste říkali, že znáte mě, jako že mě vůbec neznáte. Já jsem s vámi na pivu nikde nebyl, tak ale já tady znám vás velmi dobře z vaší vládní činnosti. To si myslím, že je prokazatelné, a vidí to všichni. Takže já vám to tady budu opakovat pořád dokola, TOP 09 a KDU-ČSL. V pořádku. Dnes tenhle můj projev uvidí určitě přes sto tisíc lidí a ostatně na mých sociálních sítích samozřejmě si to zopáknou. Když to tady budeme opakovat tři a půl roku, uvidí to miliony, miliony lidí a budou to vidět. V pořádku. Tak jestli se chcete takhle tady bavit, lhát... Já říkám fakta, vy říkáte lži. To jsou fakta. Všichni ví, a já tady vyzvu i případné diváky, zadejte si jména třeba Herman nebo Bělobrádek, teď neoslovuji, a Sudetoněmecký landsmanšaft do Googlu. Vyjedou vám tam fotky. Není potřeba se tady dohadovat o tom, jestli Okamura si vymýšlí, nebo ne. Je to tak, je to prostě tak a nebraňte se tomu. I to, co jsem vám tady četl, tak je pravdivá historie organizace, se kterou se kamarádí poslanci TOP 09 a KDU-ČSL. A jestli máte chuť, já vám to tady budu číst. Dneska máme času dost tedy evidentně, když soudím z vašich reakcí, protože já jsem měl projev na téma nouzového stavu. Projevy pana Jurečky a pana Rakušana to spadlo do osobních útoků, ještě vymyšlených, takže vy jste ukázali, že je tady evidentně času dost. Já myslím, že času je málo, protože občané jsou zoufalí, je potřeba pomáhat občanům, tak já to tady budu číst pořád dokola celých tři a půl roku.

Takže je to jenom vaše volba, jestli si to tady budeme číst pořád dokola, nebo se začneme - ano, politický boj na politická témata je v pořádku, tvrdý politický boj, ale ne takovýto podpásový boj, kde tady lžete a děláte z SPD něčí pátou kolonu. A nemáte pro to žádný důkaz. A přitom jestli je tady někdo pátou kolonou, a já vás tak nenazývám ani, nechám to už vyhodnotit, já na tu vaši úroveň nepůjdu prostě, abych vám říkal pátá kolona, proč? Já jsem to tady přečetl a každý si udělá obrázek sám. A můžeme si to číst dokola. Takže já znova navrhuji myslím poměrně vstřícně, pojďme ukončit tuhle debatu v té osobní rovině, řekli jsme si každý svoje, vy jste tady osočili nás, já jsem uvedl fakta v reakci na to, proto jsem to tady raději četl a citoval všechno, a pojďme se vrátit k tomu nouzovému stavu. Já to navrhuji. Pojďme se vrátit k nouzovému stavu a už jsem vám to říkal minule. Byl bych rád, aby v téhle Sněmovně, protože občané fakt nemají čas - fakt nemají čas! - všechno se kvůli nečinnosti vaší vlády, což je také pravda, můžete na mě stokrát útočit, tak vyvraťte, že to tak není a co připravujete za návrhy. Tak pojďme se tady tvrdě politicky bavit, pojďme tady tvrdě politicky oponovat, ale mohli bychom nechat už těchto vymyšlených invektiv, ne?

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…