Okamura (SPD): Vyhlášení nouzového stavu nepodporujeme

22.11.2021 18:09 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k návrhu Ministerstva zdravotnictví na vyhlášení nouzového stavu

Okamura (SPD): Vyhlášení nouzového stavu nepodporujeme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

SPD nepodporuje vyhlášení nouzového stavu a prosazujeme, aby se Poslanecká sněmovna zabývala vládními covidovými opatřeními, která jsou podle nás nepřijatelná a hrubě porušují práva občanů. V rámci aktuální schůze Poslanecké sněmovny, která začíná zítra, bude hnutí SPD navrhovat mimořádný bod s názvem „Diskuse o nepřijatelných opatřeních souvisejících s covidovou situaci, která jsou neúčinná a hrubě porušují práva občanů“.

Říkáme jasné NE povinnému očkování a NE diskriminaci zdravých neočkovaných lidí. Dále budeme navrhovat (a již jsme začali sbírat potřebné podpisy poslanců) mimořádnou schůzi sněmovny s jediným bodem – „Diskuse o nepřijatelných opatřeních souvisejících s covidovou situaci, která jsou neúčinná a hrubě porušují práva občanů“. Podle nás jsou řešením stávající covidové situace ochrana rizikových skupin a masivní testování na zjišťování protilátek proti covid-19.

Je zároveň potřeba upravit vládní opatření tak, aby byla možnost prokazování bezinfekčnosti i uznáváním protilátek. Trend je jasný a vše nasvědčuje tomu, že za 14 dnů opatření vláda ještě dále zpřísní a my v SPD odmítáme diskriminaci neočkovaných! Chceme zrušit pandemický zákon a odmítáme další případné vyhlášení nouzového stavu. Zároveň sbíráme podpisy pod "Petici proti nepřijatelným opatřením s covidovou situaci, která jsou neúčinná a hrubě porušují práva občanů". Připravujeme také podání správní žaloby proti konkrétním vládním opatřením, která popírají základní práva a svobody občanů.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

SPD nepodporuje vyhlášení nouzového stavu, protože ho vláda v minulosti zneužila pro plošná opatření a lockdowny, které podle našeho názoru nevedou k cíli. Je nutné vrátit možnost bezplatného testování, a především soustředit úsilí na ochranu rizikových skupin. Především rizikovým skupinám je nutné umožnit testování na protilátky. Pracovat s touto skupinou musí praktičtí lékaři, kterým je nutné dát možnost rychle aplikovat dostupné léky na covid.

Když je někdo negativní při testování, tak by měl být na stejné úrovni jako očkovaný. Odmítáme diskriminaci a segregaci neočkovaných. Nechat se očkovat či neočkovat má být svobodnou volnou každého občana. Navíc, Babišova vláda s účinností od dnes 22. listopadu zavádí tzv. bavorský model, podle kterého zdraví neočkovaní lidé nesmí chodit na volnočasové aktivity, např. do hospody, kina a divadla, a přitom očkovaní nemocní mohou kamkoliv.

Anketa

Líbil se vám proslov Karla Janečka na Českém slavíkovi?

61%
28%
hlasovalo: 33585 lidí

Na druhou stranu vláda ruší testování, protože antigenních testů je nedostatek a vláda je nezajistila v potřebném množství v dostatečném předstihu. Vláda ANO v demisi přijímá další nesystémová protiepidemická opatření. Není žádný důvod pro ukončení testování a pro konec používání antigenních testů, a naopak je potřeba uznávání protilátek a negativních testů jako dokladu bezinfekčnosti.

Poslanci hnutí SPD znovu navrhli zestátnění exekutorů. Bojujeme proti exekutorským mafiím. Exekuce by se podle našeho návrhu zákona, který obdržela nová Sněmovna, měly vrátit do rukou státu. V minulém volebním období neprojednali tehdejší zákonodárci stejnou předlohu ani v úvodním kole a s volbami takzvaně spadla pod stůl. Je potřeba najít řešení ve formě pomoci zodpovědným dlužníkům, kteří se stali obětí exekutorských mafií.

Prezident má právo nejmenovat ministra, pokud pochybuje o jeho odbornosti. Vítáme zlepšující se stav prezidenta Miloše Zemana, který chce jmenovat lídra koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) Petra Fialu dne 26. listopadu novým premiérem. Ústava právo jmenovat ministry dává prezidentovi, který nemůže jmenovat někoho bez návrhu premiéra, ale navrhovací právo není silnější než jmenovací. Pokud prezident pochybuje o odbornosti některých kandidátů na ministry, je tento jeho názor zcela legitimní. Prezident nemusí návrhu vyhovět. Ministři jsou jmenování za shody prezidenta a premiéra. Hlava státu není podřízena předsedovi vlády a návrhy předsedy vlády prezidentovi republiky nejsou závazné příkazy. Zároveň je potřeba, aby co nejdříve nastoupila vláda, která převezme plnou odpovědnost za vyřešení zdražování, covidové krize, inflace a za rostoucí ceny energií.

Do funkce místopředsedy sněmovny SPD opět navrhne vlastního kandidáta. Tento týden začíná další schůze sněmovny. Nynější výsledek volby vedení sněmovny je popřením poměrného zastoupení v jejím vedení a vykazuje prvky arogance moci. Ve volbách před zhruba měsícem hnutí SPD obdrželo více než 510 tisíc hlasů voličů, které tímto krokem nelze ignorovat!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.