Okamura (SPD): Žádáme referendum o vystoupení z Evropské unie

12.04.2016 16:48

Dnes v Poslanecké sněmovně přednesl poslanec hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamura následující návrh na zařazení do programu schůze:

Okamura (SPD): Žádáme referendum o vystoupení z Evropské unie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Vážené dámy a pánové,

navrhuji zařazení nového bodu do programu jednání Poslanecké sněmovny s názvem – „Vystoupení České republiky z Evropské unie“ a žádám Vás o podporu.
Při projednávání tohoto bodu navrhnu usnesení Poslanecké sněmovny zavazující vládu zahájit podle článku 49a Lisabonské smlouvy kroky k vystoupení České republiky z Evropské unie. V případě České republiky navrhuji proces zahrnující provedení referenda o vystoupení z EU.

Jménem našeho hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) již rok opakovaně a vytrvale navrhují tento bod na jednání Sněmovny. Poslední měsíce potvrzují jeho naléhavost.

Poslední kroky Evropské komise spojené s návrhy na převzetí řízení migrační politiky v jednotlivých zemích znamenají, že spadly kulisy pro naivní eurofily. Evropská komise s námi jedná jako s protektorátním územím. Jasně se potvrzuje, že nehledí na naši suverenitu. Jde o politickou agresi přesahující Brežněvovu doktrínu omezené svrchovanosti.

Není třeba být prorokem. Situace se bude dál zhoršovat. Jsme teprve na začátku teroru islámských bojovníků, jsme teprve na začátku jejich svatého vraždění, které čeká Evropu.

Bohužel nejsou u konce ani bláznivé multikulturní plány na vytvoření Evropského superstátu. A k tomu všemu byly ještě nyní odsouhlaseny návrhy Evropské komise na bezvízový styk pro Ukrajince a Turky.

Kombinace politiky těchto bláznů v čele Evropské komise a šíření islámu v Evropě bude znamenat zásadní ohrožení bezpečnosti našich občanů a prosperity České republiky.

Islamizace je realita a bude probíhat stále agresivněji. Teror ve Francii a Belgii je jen začátek. Vytvoření multikulturní Evropy přílivem islámských imigrantů je plán, který skončí v krvi Evropských národů. Máme ještě čas. Záleží na Vás kolegyně a kolegové.

Pokud nejste jen loutky, tak musíte vidět realitu. Co potřebujete k probuzení. Nestačí Vám nové návrhy na Úřad EU v Praze, který k nám bude stěhovat tisíce islámských imigrantů mimo pravomoc vlády a parlamentu této země? Nestačí Vám hrozící vraždění či znásilňování našich občanů na ulicích našich měst? Toho všeho se dočkáte, když budete pasivně čekat, co nám paní Merkelová dovolí.

Máme velkou odpovědnost a lidé se nás jednou zeptají, jak jsme s ní naložili. Opakuji, ještě je čas nyní jednat. Ale času již nezbývá mnoho. Nejde o žádnou anarchii, jelikož vše proběhne na základě platných smluv.

Podle článku 49a Lisabonské smlouvy oznámíme na základě výsledků referenda úmysl vystoupit z EU a zahájíme jednání o průběhu vystoupení včetně úpravy vztahů České republiky s EU.  Jak víte, i po vystoupení ČR z EU mohou být smluvně zajištěny pro občany ČR čtyři základní svobody, tedy volný pohyb osob, zboží, služeb a kapitálu. Takže v tomto ohledu nemusíme mít obavy.

A souběžně s vystoupením provedeme zásadní kroky k zastavení nelegální imigrace na naše území, kroky k posílení obrany naší země a bezpečí našich občanů a staneme se opět suverénním státem.

Vážené kolegyně a kolegové, naši občané očekávají, že budeme jednat v jejich zájmu. Děkuji a doufám, že návrh našeho hnutí SPD podpoříte.

Výsledek hlasování zde: 
http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=62862

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…