Okamura (Úsvit): Uplynul rok od vypuknutí demonstrací na kyjevském Majdanu

01.12.2014 10:42

Myslím, že vývoj nabral očekávaný směr – původní legitimní protesty se podařilo zmanipulovat v protiruský násilný puč.

Okamura (Úsvit): Uplynul rok od vypuknutí demonstrací na kyjevském Majdanu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura, předseda hnutí Úsvit

Prvním krokem bylo, že ukrajinští poslanci pod nátlakem odhlasovali zákony proti ruské menšině a zároveň se na událostech podíleli extrémní nacionalisté hlásící se otevřeně k fašisticko – nacistickému odkazu Bandery. To vyhrotilo napětí v oblastech obývaných Rusy a vedlo mj. k referendu o odtržení Krymu – jinými slovy, hybatelem v první fázi vůbec nebyl Putin či ukrajinští Rusové. Pouze reagovali na vzniklou situaci. Samozřejmě Krym logicky následovaly další ruské oblasti. To, že Kyjev poslal na své občany tanky a bombardéry místo nabídky federalizace jen rozhodlo o definitivním zablokování problému. Po válečných zločinech a skutečné genocidě civilistů (např. kazetovými bombami) už není možné, aby ukrajinští Rusové s Ukrajinci žili v jedné zemi. Úděsný je však postoj EU, která tady evidentně pouze plní vůli USA – dokazují to jak uniklé odposlechy politiků, tak dokumenty na Wikileaks. Čím dál víc se ukazuje, že pro splnění úkolu dokonce neváhaly zainteresované síly sestřelit civilní letadlo a následně tento zločin bez jediného důkazu použít jako důvod k sankcím vůči Rusku.

Protiruská kampaň u nás právě dnes vrcholí kampaní proti českému prezidentovi, kterého proamerická parta vyhodnotila jako ohrožení svých zájmů. Zavládla vlna hysterie, kdy ten, kdo není proti Rusům, není demokrat. Ta otázka je přesně opačná – jak je možné, že tzv. demokracie nerespektovaly demokraticky zvoleného prezidenta Ukrajiny? A samozřejmě uznávám, že to nebyl žádný anděl. Jak to, že tzv. demokracie nerespektují prokazatelně demokratická hlasování a vůli ruských občanů na Krymu či v Doněcku a podporují válku pučistické vlády proti vlastním občanům? Československo vzniklo jen díky právu národů na sebeurčení v jejich historických hranicích. Jak to, že stejné právo na americký povel odpíráme Rusům? Copak máme na demokracii právo jen my?

Smutná je nejen válka a vraždění nevinných, ale i nenávistná atmosféra v české společnosti, kde svatá pravda je jen ta jedna, a nikomu přitom nedochází, že jsme pouze obětí velké manipulace, jejímž cílem je posunout strategickou sféru amerického vlivu až na hranice s Ruskem. Lež dostoupila svého vrcholu, když ve jménu demokracie podporujeme bombardování lidí, kteří se provinili uspořádáním demokratického referenda, lidí, kteří chtějí o své zemi rozhodovat svobodně sami. Je to jako bychom ve válce amerických kolonií s Brity podpořili Brity a odůvodnili to podporou svobody.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.