Opl (Rozumní): Čest všem, kteří položili život při výkonu služby

08.08.2018 4:35

Příslušníkům ozbrojených složek i záchranářům.

Opl (Rozumní): Čest všem, kteří položili život při výkonu služby
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Smrt našich vojáků v Afghánistánu a zármutek jejich rodin jde na vrub politiků a vedení armády. Tři naši vojáci, kteří při výkonu služby položili své životy, byli nepochybně dobří vojáci a děli to, co měli. Ale v Asii, ani nikde jinde mimo náš kontinent naši vojáci být nemají.

Služba v armádě, stejně jako služba v ostatních ozbrojených složkách sebou nese rizika a tím nejvyšším je položení lidského života. To platí samozřejmě i o záchranářích. Záchranáři to mají jasné. Vidí lidi v nouzi v nejvyšší, v ohrožení jejich života a snaží se jim všemožně pomoci včetně rizika nasazení životů. A je lhostejné, jestli ten, kdo potřebuje jejich pomoc se do smrtelného ohrožení dostal přičiněním někoho jiného, nebo svým vlastním. Když položí život záchranář, všichni to vnímají jako obrovskou tragédii. Tragédii, kterou lze z hlediska povahy této práce pochopit.

Smrt kohokoliv z příslušníků ozbrojených složek při výkonu služby je rovněž obrovskou lidskou tragédií jejich rodin a jejich oběť musí být vnímána se vší úctou.

Ale tedy nastupuje hledisko další. A to, zda-li, v tomto případě, naši vojáci měli co dělat v Afghánistánu. A já tvrdím, že neměli.

Politické špičky a zpolitizované vedení armády z touhy po obdivu cizích států vysílají naše vojáky do exotických destinací za stavu, kdy sama armáda přiznává, že není schopna ochránit naši zem před vnějším nepřítelem. To je nepřijatelné a trestuhodné.

Žeňme naše politiky a armádní špičky k odpovědnosti za stav naší armády a smrt našich vojáků. Nepřipusťme frašku, že ti, kteří je poslali na nesmyslnou smrt budou v médiích cosi blábolit, posmrtně je vyznamenávat a ještě si na tom budou honit politické body !

A dobře si všímejme toho, kteří nýmandi s modrou knížkou, lemplové z politických neziskovek a další darebáci začnou vřískat, že je potřeba ještě více našich vojáků kdesi v exotických zemích ! 

Mějme na mysli zničené osudy rodin všech zbytečně padlých minulých, současných i budoucích!

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.