Opl (Rozumní): Pokud je nový ministr vnitra stejný odborník jako nová ministryně obrany,

04.01.2018 9:05

Modleme se! Když ministr vnitra vykřikuje, že jsme šestou nejbezpečnější zemí světa, je opravdu zle. Ministerstvo vnitra není ministerstvem propagandy. Tedy, jestli se to potají nezměnilo.

Opl (Rozumní): Pokud je nový ministr vnitra stejný odborník jako nová ministryně obrany,
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Nový ministr vnitra je prý odborník z oblasti bezpečnosti. Zatím ale slyším pouze jeho propagandistické výkřiky, hodné předvolebních hesel naprostých bezpečnostních amatérů.

Mantrou, že jsme údajně šestou nejbezpečnější zemí na světě se zaklínal již bývalý ministr vnitra Chovanec za ČSSD. Vláda ČSSD a její ministři byli natolik zoufalí, že to nikdo moc neřešil a vnímali jsme to, jako účelová předvolební prohlášení strany, která se potápí.

Když s podobnými výkřiky ale přijde i nový ministr vnitra, který má znamenat "nový, svěží a odborně zdatný vítr" na ministerstvu vnitra, je to hodně špatné.

Je lhostejné, zda-li to číslo "sedí", či nikoliv. Podstatná je bezpečnost naší země a našich obyvatel nyní, i s výhledem do budoucna.

Pokud tento ministr nevnímá realitu a jasnou hrozbu vyplývající z ilegální migrace na náš kontinent a snah některých států nám pod rozličnými pohrůžkami vnutit migranty z Afriky s Asie, což je samozřejmě potenciálně obrovské bezpečnostní riziko, pak je s naší zemí opravdu zle.

Místo hloupých propagandistických řečí by měl v tichosti, ale o to více s odbornou erudicí na vládě, zejména v úzké součinnosti s resorty obrany a zahraničních věcí a zpravodajskými službami velmi intenzivně připravovat opatření, která naši bezpečnost zajistí trvale.

Číslo není podstatné, ale pocit bezpečí chceme vnímat každý pro sebe i své rodiny.

Pokud je ale nový ministr vnitra stejný odborník jako nová ministryně obrany, pak se začněme modlit ...

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…