Otys (TOP 09): Návrh na projev místo Babišova Čau lidi - Odcházím, party skončila

13.10.2020 12:35

Vážené občanky a občané, dovolte, abych před vás předstoupil s projevem, který bych očekával od předsedy vlády pana Andreje Babiše. Pokud by ho snad chtěl pan premiér skutečně přednést a vzít ho vážně, prohlašuji, že je mu k dispozici a že za jeho využití nechci ani korunu.

Otys (TOP 09):  Návrh na projev místo Babišova Čau lidi - Odcházím, party skončila
Foto: TOP 09
Popisek: Lukáš Otys, místopředseda TOP 09

Vážené občanky a občané, díky, že mi pořád ještě věnujete čas. V poslední době, asi tak šest nebo osm let, toho na mě bylo trochu víc, takže jsem občas trochu mlel páté přes deváté. Vlastně jsem mlel ani nevím co přesně, a přitom každý třetí z vás mi to nakonec vždycky zbaštil, což mě nepřestává udivovat. Každopádně díky a teď si pojďme říct, že party skončila.

Jako předseda vlády nesu plnou zodpovědnost za její selhání. Je to mé vlastní selhání. V nadcházejících volbách už proto nebudu kandidovat a odejdu z politiky. Děkuji všem za důvěru, kterou ve mne vkládali, a jim i všem, kdo mě nevolili, přeji ve volbách šťastnou ruku. Ať má tato země v budoucnosti vládu, která ji vyvede z problémů, které jsem já sám nejen nedokázal vyřešit, ale ještě jsem jich dost způsobil.

Anketa

Akceptujete nově vyhlášená vládní opatření?

80%
20%
hlasovalo: 24784 lidí

V tuto chvíli bych vás rád požádal, abychom všichni táhli za jeden provaz a zapomněli na názorové rozdíly. Současný krizový stav je apolitickým problémem a potřebuje okamžité řešení.

Rád bych požádal opoziční strany, aby vyslaly svoje zástupce do jednotného krizového týmu. Ten bude mít plnou politickou podporu napříč parlamentem a na základě širokého konsenzu představí opatření, která naši zemi vyvedou ze současné vážné krize.

Především vyzývám ministryni financí, aby okamžitě přestala se státním rozpočtem zacházet jako s kasou ze hry Dostihy a sázky a urychleně představila plán systémových řešení sloužících k podpoře ekonomiky a snížení deficitu státního rozpočtu. Okamžitě také sestavíme a schválíme odškodňovací program, který dá podnikatelům jistotu, že jejich podnikání krizi přežije a v budoucnosti se stane tahounem ekonomiky.

Vyzývám také všechny politiky, aby v tuto chvíli přestali svými výroky cíleně rozdělovat společnost. Přišel okamžik, kdy se musíme všichni sjednotit na zásadách, na nichž tento stát vznikl a byl ustaven. Musíme je hájit a musíme jednat v souladu s nimi. Zejména vyzývám prezidenta Miloše Zemana, aby po ten čas, který mu ještě na Hradě zbývá, jak by on sám řekl, raději mlčel a to samé zajistil u své hlásné trouby Jiřího Ovčáčka.

Vážené spoluobčanky a spoluobčané, rád bych řekl, že bude líp, ale obávám se, že jsem tuto frázi už tak zprofanoval, že jí nikdo soudný nemůže z mých úst věřit. Přesto říkám: Bude líp, ale beze mě. Jak říká Richard II. ústy Williama Shakespeara: Ať žije král, i když to nebudu já.

Držte se. Když jsem se prodral do křesla předsedy vlády, myslel jsem, že to tady budu čtyři roky normálně plundrovat ve velkém stylu a pak půjdu do důchodu. Covid to celé poslal do kytek. Kdybych to byl býval věděl, tak jsem se na to vykašlal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…