PŘÍSAHA - občanské hnutí Roberta Šlachty je zaregistrována

08.04.2021 18:49

PŘÍSAHA – občanské hnutí Roberta Šlachty byla dnes oficiálně Ministerstvem vnitra ČR zaregistrována do Rejstříku politických stran a politických hnutí.

PŘÍSAHA - občanské hnutí Roberta Šlachty je zaregistrována
Foto: prisaha.cz
Popisek: Přísaha - logo

„Přísaha je zaregistrovaná a stáváme se politickým hnutím. Chci poděkovat všem, kteří nám drželi palce a kteří se na tom podíleli. V pondělí vyrazíme znovu mezi lidi a moc se na to těšíme,“ uvedl Robert Šlachta v živém vysílání na svém oficiálním facebookovém profilu. Záznam najdete ZDE.

Anketa

Má premiér Babiš na vlastní pěst shánět vakcíny i vysoko nad rámec cen, které vyjednala EU?

78%
22%
hlasovalo: 11678 lidí

Robert Šlachta oficiálně oznámil vstup do politiky na tiskové konferenci v Praze 27. ledna 2021. Bývalý elitní detektiv zároveň představil své nejbližší spolupracovníky, Tomáše Sochra, Jaroslavu Pauchovou, Jiřího Komárka, Jaroslava Pelce a Evu Gajdošík.

V následujících týdnech Šlachta se svým týmem objel republiku a sbíral podpisy pod petici za založení hnutí. Ve středu 17. března pak společně s kolegy odevzdal ministerstvu vnitra petici s 19 127 fyzickými podpisy.

O registraci hnutí s názvem Přísaha na ministerstvu vnitra ale požádal i předseda strany VIZE – Národní socialisté Bc. Jan Vondrouš. „Byly dvě možnosti. Buď zůstat u našeho původního názvu, pak by se ale mohlo stát, že by existovaly dvě Přísahy, nebo udělat petici novou, s názvem Přísaha – občanské hnutí Roberta Šlachty. Tak by se jasně odlišily názvy,“ okomentoval situaci Roberta Šlachta, jehož tým dobrovolníků následně během jednoho dne sesbíral 3 178 podpisů pod novou petici, kterou Šlachta odnesl 31. března na ministerstvo vnitra k registraci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…