Paroubek: Bude ČSSD jen v zajetí afér?

15.11.2017 17:16

Včerejší Lidové noviny (LN) naznačily, jak dnes už bývalý největší politický protivník a nyní stále ještě politický protivník ČSSD A. Babiš, respektive jeho mediální stratégové, hodlají postupovat vůči ČSSD. Dá se říci, že až do úplného mediálního zničení této strany.

Paroubek: Bude ČSSD jen v zajetí afér?
Foto: Archiv PL
Popisek: Jiří Paroubek ve studiu PL TV

Na straně 1, 2 a 3 LN se objevily informace o obsahu jednání vlády dne 23. března 2004, na kterém bylo rozhodováno o prodeji státního podílu (minoritního podílu státu ve výši 45,88 %) důlní společnosti OKD za 2,25 miliardy korun společnosti Karbon Invest. Vládě přitom bezprostředně před tím přistála na stole nabídka firmy Penta s nabídkou o miliardu vyšší.

Podstatu problému vyjádřil ze všech tehdejších diskutujících ve vládě nejlépe sociálně demokratický ministr kultury Pavel Dostál. Ten se ptal, zda v ocenění (rozumí se odborný posudek znalce) nechybí finanční investice, zda je tam také zahrnuto více než 40 tisíc hornických bytů a u toho P. Dostál dodal, že byty z OKD mají být privatizovány (rozumí se nájemníkům) za nějak „strašně výhodné ceny“.

A Pavel Dostál hovořil také o tom, zda bylo prověřeno, jestli majitelé Karbon Investu, který tehdy vlastnil majoritní část akcií OKD, nemají nějaké peníze uložené v cenných papírech. A jak se dnes zdá, po celou dobu s Karbon Investem jednal také Z. Bakala, který posléze od Karbon Investu koupil OKD celé.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Na čtvrté straně, a vlastně i na první straně v úvodníku, se včerejší LN zabývají také vyloučením Jakuba Patočky z ČSSD. Je to prostě téma dne. Jakoby ČSSD zaútočila na svobodu slova. Osobně považuji vyloučení Patočky za zbytečné. Jediným výsledkem je opět negativní psaní o ČSSD, a to ve smyslu, že toto vyloučení rozčílilo Sobotku, který si Patočku hýčkal, alespoň soudě podle inzerce od státních a polostátních firem a organizací, která směřovala do Deníku Referendum.

No a konečně se ve včerejších LN objevuje také sdělení, že A. Babiš bude prosazovat, s ohledem na podporu komunistů a SPD, zdanění restitučních náhrad církvím. To je de facto také direkt na solar sobotkovské sociální demokracii, která nebyla toto schopná v právě skončeném funkčním období udělat, i když ČSSD v kampani před sněmovními volbami v roce 2013 měla církevní restituce jako jedno z hlavních témat. Pokud dnes ještě v Lidovém domě (případně na Úřadu vlady) existují nějací mediální stratégové, měli by zvonit na poplach.

Pokud bude tento tlak ze strany Babišových novin, ale také chyby ze strany ČSSD pokračovat, nemusí být 7 % volebního výsledku konečná. To konec konců může ukázat i nejbližší průzkum veřejného mínění od nějaké renomovanější agentury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.