Paroubek: Damašek ostřelují džihádisté

31.01.2015 11:47

Zdá se, že džihádistické organizace jsou všechny stejné. Ve svých důsledcích dokáží jen terorizovat civilní obyvatelstvo. Jedna z těchto organizací – Armáda islámu – hodlá vystřelovat až stovky raket na Damašek, mnohamilionové hlavní město Sýrie.

Paroubek: Damašek ostřelují džihádisté
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Zabíjet civilní obyvatelstvo je odporné, ale této radikální islamistické organizaci je to zřejmě vlastní. Prezident Asad zajišťuje obyvatelům Damašku sekulární stát a, až doby těchto raketových útoků, také relativně klidný život, ale džihádisté z organizace Armáda islámu touží po zavedení islámského práva šaría.

V této souvislosti nechápu postoj části českého tisku (Babišovy Lidové noviny), která vyzývá k ukončení činnosti českého velvyslanectví v Damašku. České velvyslanectví zde při tom zastupuje krom českých zájmů také zájmy Slovenska a Spojených států. Ponechat v Damašku české velvyslanectví bylo jedno z mála správných rozhodnutí, které ministerstvo zahraničí učinilo ještě pod Schwarzenbergovým vedením.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.