Paroubek: Když nejsou argumenty, přicházejí na řadu vejce

19.11.2014 7:23

Oslavy 17. listopadu se poněkud zvrhly v demonstrace proti českému prezidentovi. M. Zeman neúnavně provokuje pražskou kavárnu a jeho kroky mají v českých médiích i na českých ulicích velkou odezvu.

Paroubek: Když nejsou argumenty, přicházejí na řadu vejce
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Naposledy pražskou kavárnu rozčílil tímto svým prohlášením: „Prosím vás, každý, kdo někdy chodil na protistátní demonstrace, ví, že ho občas majzli obuškem. A to ještě ti dědci z lidových milicí, když dostali povel ‚obušky k nasazení připravit‘, tak si je dali takhle na prsa a rozběhli se a my jsme jim utekli.“ A dodal: „Přátelé, nebyla to žádná krvavá řež, nebyl to žádný nestandardní masakr, byla to jedna z ‚x‘ demonstrací.“

Demokraté z pražské kavárny, ve varu ze Zemanova pravdivého prohlášení, tedy přišli českému prezidentovi na Národní a na Albertov ukázat červenou kartu. O diskusi jim při tom vůbec nešlo. Prezidentovy názory přece znají, a tak při jeho projevu na Albertově hlasitě hvízdali a metali po něm vejci či jinými předměty. Bohužel nejen vedení dialogu, ale ani házení vajec není jejich silnou disciplínou. Chce se říci: „mířili na lišku, trefili Maryšku,“ a tak vaječný zásah schytal místo prezidenta Zemana německý prezident J. Gauck, kterého předtím tito demokraté ostentativně vzývali. Chybička se vloudila.

Někteří novináři, například A. Mitrofanov v Právu, došli ohledně vajíčkového trapasu tak daleko, že tvrdí, že německého prezidenta Gaucka zasáhla pouze skořápka. Otázkou ovšem je, jak tato skořápka dokázala letět, nebyla-li vyplněna žloutkem a bílkem…

Házení vajec a jiných předmětů na lidi je samo o sobě nechutné a dehonestující. Zeman (stejně jako idol pražské kavárny Schwarzenberg, na kterého ovšem vejce nikdo nehází) je sice beznadějný sprosťák, ale házet po něm vejce, protože má odlišný politický názor, je ubohé a takové jednání je třeba bezvýhradně odsoudit.

Vzpomínám si, že když po mně a dalších předácích ČSSD v roce 2009 při předvolebních mítincích lítala vejce, M. Zemana nechalo takové konání útočníků zcela chladným a necítil potřebu se k tomu vyjadřovat – na rozdíl od tehdejšího prezidenta Klause, který se ČSSD proti vaječným útokům zastal, v důsledku čehož se proti němu v jistých kruzích zdvihla vlna nenávisti, která vyvrcholila demonstrací přímo na Hradě.

Organizátoři podobných akcí proti M. Zemanovi spojených s házením vajec a dalších předmětů by si měli uvědomit, jak velice takové činy poškozují prestiž České republiky v zahraničí. Myslím, že jim je to jedno. Musí být po jejich.

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Přijetím eura bychom přišli o ekonomickou suverenitu

6:16 Fiala (SPD): Přijetím eura bychom přišli o ekonomickou suverenitu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k euru.