Paroubek: Komedie kolem hejtmana

07.02.2017 20:37

Politické strany v Česku jsou opravdu k popukání. Ty tradiční politické strany jsou vlastně jakousi uzavřenou společností, jakýmsi spolkem lidí spojených krví a pověrou.

Paroubek: Komedie kolem hejtmana
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Sociální demokracie se vlastně uzavřela, a jak mně vzkázal jeden z opozičních kandidátů na místopředsedu (a současně na předsedu ČSSD), můj vstup do ČSSD nepřipadá vůbec v úvahu, a na tom se shodují v podstatě všichni. No, nic proti tomu, ale na tomto případě právě lídři ČSSD dokumentují uzavřenost své organizace, která je vlastně jen spolkem čekatelů na funkce. Těch funkcí však bude stále ubývat. A po nejbližších volbách do sněmovny fatálně.

Pokud se ČSSD nepodaří personální manévr, který se podařil německým sociálním demokratům v osobě M. Schulze, který do čela strany přišel jaksi zvnějšku, z Bruselu, budou ve sněmovních volbách na nějakých 10-12 %. A podobně jsou na tom vlastně i ostatní tradiční parlamentní strany. ODS dokonce pro šedivost svých sněmovních kandidátek zvažuje úplně zoufalý čin: povolat zpět do vysoké politiky A. „Promopro“ Vondru.

Zřejmě jediným osvěžením kandidátek pro sněmovní volby tak mohou být Starostové a jejich a lidovecký koncept integrační strany, zahrnující neotřelé kandidáty z nejrůznějších centristických politických a regionálních formací v rámci krajů.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Jak se ukazuje, A. Babiš narazil i v krajích na meze svého růstu. Veřejné popravování hejtmana za hnutí ANO Košty v Olomouckém kraji, probírání jeho údajného či skutečného alkoholismu a neschopnosti řídit kraj, je ukázkou toho, jak se v hnutí ANO provádí personální politika. Voliči měli možnost se o tom přesvědčit již po komunálních volbách a nyní jistě budou mít možnost vidět to v přímo nasvícené politické manéži v jednotlivých krajích.

Voliči prostě nemají ve volbách příliš vábnou nabídku a uvidíme, jaké poučení si z toho odnesou…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…