Paroubek: Lidovci na jistotu, Starostové na hazard?

26.07.2017 10:03

Když minulý týden Lidovci sdělili svým aliančním partnerům, se kterými o pár týdnů před tím uzavřeli pro sněmovní volby koaliční smlouvu, že vypovídají spolupráci, zdálo se, že STAN využije jejich rozumné nabídky ke vstupu na lidovecké kandidátky.

Paroubek: Lidovci na jistotu, Starostové na hazard?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

STAN by tak získal na lidoveckých kandidátkách 6 prvních míst ze 14 a 8 druhých míst ze 14. Zdálo se, že i STAN půjde cestou realismu, protože dobrý projekt, kterým tato předvolební aliance byla, měl začít zhruba o třičtvrtě roku dříve, než nakonec začal. Voliči si na projekt aliance nezvykli. Pár týdnů je opravdu krátká doba, pokud nedáte na kandidátku Brada Pitta anebo Angelinu Jolie. Anebo pokud nepřijdete s nějakým opravdu senzačním programovým trhákem, kterým myšlenka o třetí síle mezi stále bytnějícím Babišem a stále slábnoucí sociální demokracií prostě nebyla.

Dnes, ze všech možností, které STAN má, zřejmě při jednání svého celorepublikového řídícího výboru zvolí tu nejméně realistickou. A to je, že půjde do voleb zcela samostatně s podporou obskurních politických stran, jako jsou např. SNK ED a podobně. Je škoda, že v příští sněmovně neuvidíme s velkou pravděpodobností hraničící s jistotou lidi tak kvalifikované, jako je např. V. Rakušan a nebo J. Mihalík z hnutí Starostů. Ale k politice patří také realismus a velká část vrcholných funkcionářů Starostů v tuto chvíli realistická prostě není.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích