Paroubek: Proč Babiš posiluje?

02.10.2017 14:21

V posledním, zářijovém průzkumu veřejného mínění agentury Median, který byl zveřejněn, vlastně jako jediná ze zavedených politických stran, oproti srpnu posílila strana Andreje Babiše. Proč tomu tak asi je, že ostatní zavedené politické strany meziměsíčně ztratily a Babiš posílil, může dát odpověď sledování českých médií.

Paroubek: Proč Babiš posiluje?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Tak na stránce serveru Fórum 24 ve svém článku autor Štěpán Malát „informuje“ o mítinku hnutí ANO za účasti A. Babiše na vltavské náplavce v Praze. Mítink sám, jehož se kromě potenciálních voličů A. Babiše zúčastnili také jeho odpůrci z organizované skupiny AUVA, proběhl, jak autor poznamenal, ve „vyhrocené atmosféře“. Jak se zdá, odpůrci A. Babiše začínají napadat jeho mítinky. A to je nechutné. Mám s tím sám zkušenost, kterou jsem získal před volbami do Evropského parlamentu v roce 2009.

Proti destrukci je každý, kdo chce věci jenom konstruktivně sdělovat, zcela bezmocný. Chápu proto A. Babiše, že za takové situace hovořil krajně urážlivě o svých odpůrcích. Nebudu se nad tím přehnaně pohoršovat, když mluvil o „otravném hmyzu, který otravoval už na jeho svatbě“, používal slova jako magor, idiot, zkorumpovaný agent apod. Z Malátova článku jsme se sice nedozvěděli, co A. Babiš říkal, ale autor zřejmě slintal blahem, když A. Babiš poněkud silně vypadl z konceptu a začal své, možná placené, možná neplacené, protivníky, urážet.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Takže vracím se na začátek, proč vlastně ten Babiš vede v pelotonu stran v průzkumech veřejného mínění? A proč vede nejméně o dvě koňské délky před ostatními? Prostě, sprosté útoky vzbuzují sympatii a upřímně, i u mě, kdo velké politické sympatie k A. Babišovi nikdy neměl, tak musím říci, že štvaní proti němu je už příliš. Prostě celá kampaň všech proti Babišovi je zcela kontraproduktivní. Pokud se strany nebudou zabývat konstruktivními tématy a nepřistoupí k debatě o nich, namísto o debaty o rošťárnách A. Babiše, ve volbách shoří. Proto se najednou objevuje z ničeho se vynořivší strana Pirátů, která má najednou reálnou šanci se dostat do sněmovny. Alespoň podle průzkumu agentury Median.

Nyní lidé chtějí něco nového, čerstvého, podobně jako v krámu u řezníka chtějí čerstvé maso, ne maso zasmrádlé. Tři neděle jsou dlouhá doba do voleb. Chtěl bych tradičním stranám připomenout, že štvaní a nenávist není program. A lidé to ve své většině dobře vědí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…