Paroubek: Rektor Grubhoffer by měl každému měřit stejným metrem

31.01.2015 6:30

Rektor Jihočeské univerzity L. Grubhoffer nesouhlasí s protiislámskými názory svého kolegy M. Konvičky, který vystupuje jako lídr iniciativy Islám v České republice nechceme.

Paroubek: Rektor Grubhoffer by měl každému měřit stejným metrem
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Za sebe, celé vedení i Jihočeskou univerzitu se Grubhoffer od Konvičkových výroků distancoval a svolal k celému případu etickou komisi. Ta fakultě doporučila, v případě, že Konvička nezmění způsob svého vyjadřování o islámu, zvážit jeho další zaměstnávání. Děkan přírodovědecké fakulty F. Vácha však uvedl, že za vyjadřování na facebooku nikoho vyhazovat nebude.

Ačkoli také podle mě jsou Konvičkovy názory vcelku nechutné, plně se ztotožňuji s děkanem Váchou a s jeho demokratickým uvažováním. Je zajímavé, že vyhazov Konvičky by rád Grubhoffner, který ještě nedávno málem běhal s cedulí Miloše Zemana v České republice nechceme a zlobil se na rektora Univerzity Karlovy, když odsoudil formu, kterou měly 17. listopadu protesty proti M. Zemanovi (bučení při odkrývání pamětní desky k 25. výročí událostí 17. listopadu či házení vajec po přítomných prezidentech).

L. Grubhoffer by neměl každému měřit jiným metrem – a pokud mu nevadilo, že před prezidentskými volbami J. Payne v boji za zvolení K. Schwarzenberga vypočítával, kolik denně zemře komunistů a jak nám díky tomu brzy bude lépe, a pokud mu z řad vysokoškolských pedagogů nevadí zcela nekritická podpora určitých politiků, a naopak, opět zcela nesoudné, odsuzování jiných, neměl by tak zuřivě vystupovat proti názorům a vyjadřování M. Konvičky.

Pan Grubhoffer už před časem, zhrzen tím, že nebyl pozván na Zemanův večírek, přesněji na slavnostní shromáždění k 28. říjnu, když na svou truckonferenci Cesty ke svobodě pozval jen přátele pravdy a lásky, ukázal, že pluralitní uvažování je mu poměrně cizí. Teď to jen potvrzuje. Pokud chce být pan rektor morálním svědomím národa, neměl by se řídit pouze tím, co mu je, nebo není sympatické…

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.