Paroubek: Vnímá vůbec předseda ODS realitu?

31.07.2014 15:23

Předseda ODS Petr Fiala na tiskové konferenci volal po tom, aby ministr zahraničí silněji podpořil Izrael a kritizoval, že se Zaorálek zdržel hlasování o protiizraelské rezoluci v Radě OSN pro lidská práva.

Paroubek: Vnímá vůbec předseda ODS realitu?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Požadavky předsedy ODS znění jako z jiného světa. V situaci, kdy se proti Izraeli začíná obracet, v souvislosti s útokem na  Gazu a rozsáhlé oběti v řadách civilního obyvatelstva Gazy, veřejné mínění celého světa, včetně jeho tradičních přátel, je nejlepší mlčet. A to ministr Zaorálek dělá.

Ani přátelé Izraele nemohou obhájit útoky na školy a jiná civilní zařízení a veřejné budovy. Je potřeba zprostředkovat mezi oběma stranami jednání, vyslechnout požadavky Palestinců ve vztahu Izraeli a dát Izraeli záruky zastavení raketových a dalších teroristických útoků…

Hamas je zřejmě připraven vést boje dál, což může směřovat k velké a trvalé změně veřejného mínění světa v prospěch Palestinců a také k oslabení pozic umírněných palestinských politiků. Kromě toho v husté městské zástavbě mohou být ztráty izraelské armády velmi rozsáhlé.

Jiří Paroubek, expremiér a předseda strany LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…