Pastuchová (ANO): Den IZS Jizerské hory 2015 přilákal více než dva tisíce lidí

24.08.2015 15:52

Poslankyně Jana Pastuchová zachraňovala zraněné z nabouraného auta

Pastuchová (ANO):  Den IZS Jizerské hory 2015 přilákal více než dva tisíce lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mgr. Jana Pastuchová (ANO)

Vojáky, hasiče, policisty, psovody, zdravotnické záchranáře, horskou službu a příslušníky vězeňské služby v akci mohli vidět návštěvníci 6. ročníku Dne IZS Jizerské hory 2015, který se konal v sobotu 22. srpna v Albrechticích v Jizerských horách. Celou akci kromě nástupu příslušníků jednotlivých záchranných složek, projevů jejich zástupců a české státní hymny zahájil přílet vrtulníku Armády ČR.

„Letos se nám podařilo zařídit hned dva vrtulníky. Ten Záchranné služby Libereckého kraje bohužel nakonec nedorazil kvůli ostré akci. Takový už je život,“ říká poslankyně a zároveň zdravotnická záchranářka Jana Pastuchová, která společně se senátorem a starostou Albrechtic v Jizerských horách Jaroslavem Zemanem stojí za obnovením dříve tradiční akce.

Návštěvníci se mohli přiučit obranným technikám

Program zahrnoval jak dynamické, tak statické ukázky. Armádní chemici a hasiči zlikvidovali nehodu, při které unikly nebezpečné látky. Policejní pes svému pánovi pohlídal zadrženého muže a členové horské záchranné služby zachránili zraněného chlapce v nepřístupném terénu. Vězeňská služba potlačila vzpouru.

Návštěvníci se mohli také přiučit obranným technikám od vojáků a prohlédnout si armádní vrtulník. Na závěr na parkovišti pod Špičákem proběhla záchrana dvou osob z nabouraného auta, na které se podíleli hasiči, policisté a záchranka v čele s Janou Pastuchovou.

„Myslím, že je důležité ukazovat lidem, jak pracují jednotlivé záchranné složky, přestože je to celé jenom jako,“ říká Jana Pastuchová s tím, že se jedná o psychicky i fyzicky náročnou práci, která bohužel bývá docela často zneužívána. „Osobně se s tím setkávám při práci u záchranky a chtěla bych s tím jako poslankyně něco udělat,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.