Pavlík (ODS): Záchranka v Kostelci nad Černými lesy má nové trvalé sídlo na strategické adrese

01.01.2022 16:42

Výstavba nového výjezdového stanoviště ZZS SČK Kostelec nad Černými lesy přišla na 6 milionů korun bez DPH a tvoří ji dvoupodlažní objekt ve formě modulové kontejnerové sestavy. Součástí je i garážové stání.

Pavlík (ODS): Záchranka v Kostelci nad Černými lesy má nové trvalé sídlo na strategické adrese
Foto: ODS
Popisek: ODS

Po dlouhých letech v nevhodných či provizorních prostorech má výjezdové stanoviště Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Kostelec nad Černými lesy nové trvalé sídlo. Vzniklo v areálu Krajské správy a údržby silnic v Jevanské ulici, odkud je bezpečný a plynulý výjezd na ostatní komunikace. Dnes proběhlo slavnostní otevření nových prostor.

Výjezdové stanoviště záchranky v Kostelci mění adresu v krátké době podruhé. Před dvěma lety se záchranáři stěhovali z naprosto nevyhovujících prostor do objektu, který poskytlo město Kostelec. „Chtěli bychom velmi poděkovat městu Kostelec, že se díky jeho vstřícnosti a spolupráci podařilo na téměř dva roky zajistit důstojné místo pro naši záchranku. Současně jsme v souladu s usnesením tehdejší rady kraje připravovali trvalé řešení, kterým je moderní základna ve vlastních prostorách. Právě ta se dnes slavnostně otvírá a já věřím, že tu záchranáři budou spokojeni,“ uvedl radní pro zdravotnictví Pavel Pavlík (ODS).

Výstavba nového výjezdového stanoviště ZZS SČK Kostelec nad Černými lesy přišla na 6 milionů korun bez DPH a tvoří ji dvoupodlažní objekt ve formě modulové kontejnerové sestavy. Součástí je i garážové stání. „Jsem moc rád, že kostelecké výjezdové stanoviště má konečně své vlastní prostory, které budou vyhovovat ve všech ohledech. Jeho umístění v Jevanské ulici dává smysl i z pohledu napojení na komunikace v okolí. Využili jsme moderní modulární systém, který umožňuje rychlou a ekologickou výstavbu. Zázemí pro posádku splňuje veškeré hygienické i provozně -bezpečnostní normy provozu ZZS. Děkujeme městu Kostelec za prozatímní azyl, díky kterému měli naši kolegové v uplynulých dvou letech důstojné podmínky pro svou práci,“ řekl ředitel středočeské ZZS Pavel Rusý.

Výjezdové stanoviště v Kostelci nad Černými lesy tvoří dvoučlenná posádka a jedno sanitní vozidlo RZP.  Obsluhuje pacienty v oblasti obce s rozšířenou působností Říčany, Český Brod a Kolín. Středočeská záchranka má 43 výjezdových stanovišť. V příštím roce bude otevřeno nové místo v Jesenici u Rakovníka. „Kromě toho připravujeme stavební úpravy výjezdových stanic v Benešově, Říčanech a Brandýse nad Labem. Jde nám primárně o co nejkvalitnější zdravotní péči pro pacienty, ale snažíme se také stále zlepšovat pracovní podmínky a vybavení pro záchranáře. Protože v jejich nelehké a nezastupitelné práci, zvlášť v současné době, by mělo být kvalitní zázemí odpovídající 21. století naprostou samozřejmostí,“ uzavřel Pavel Pavlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Revizi rozpočtového určení daní předcházela rozsáhlá debata

14:07 Ministr Stanjura: Revizi rozpočtového určení daní předcházela rozsáhlá debata

Vláda schválila novelu zákona o rozpočtovém určení daní (RUD), jejímž cílem je nejen posílení daňový…