Pekárek (ANO): Tak to nestihli...

21.09.2015 13:38

Obchvat Kralup nad Vltavou, začleněný do silniční propojky dálnice D8 a rychlostní silnice R7, se příští rok stavět nezačne. Tedy alespoň ne ze státních peněz.

Pekárek (ANO): Tak to nestihli...
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Přes všechnu projevenou snahu se Středočeskému kraji nepodařilo projekt připravit do té míry, aby mohl být zařazen do rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na rok 2016.

Středočeský krajský úřad bohužel stále zůstává místem, kde hnutí ANO neoperuje, a tak nám nezbylo než doufat, že se s tím krajská správa popere i bez nás.

Dostali jsme velkou šanci v podobě dohody s Ministerstvem dopravy (o této dohodě více ZDE) a vůle ze strany ministrů ANO tento projekt konečně po letech vyčkávání posunout směrem k realizaci.

Hlavním problémem nyní zůstává bojkot ze strany obce Tuchoměřice, jejíž zástupci vznesli oprávněné připomínky, ale protože s nimi nejspíše dlouho nikdo pořádně nevyjednával, skončily rozpory nakonec u soudu. Soudní rozhodnutí, které dalo Tuchoměřicím za pravdu, pak celý proces zkomplikovalo a ani přes konečnou snahu krajské správy v čele s hejtmanem Peterou /ČSSD/ se nyní nepodařilo dojít k řešení tak rychle, aby se mohlo začít stavět už příští rok. Někdy je ale i snaha málo.

Obzvláště, když se do té doby postupovalo spíše ospale, což byla vina hlavně předchozích vedení ministerstva dopravy, kdy se především za Víta Bárty projekty zastavovaly.

Je to velká škoda, ale na druhou stranu je nyní před námi necelý rok času, během kterého by se mělo dospět k takovému závěru, aby se tato pro náš region velmi důležitá dopravní stavba, dostala do rozpočtu roku 2017.

Krajskému úřadu bych nyní doporučil neusnout pod dojmem dalšího času na vavřínech a postupovat stejně aktivně, jako poslední měsíce tak, aby se projekt dořešil ještě letos. V příštím roce by se poté mohlo začít s dalšími přípravnými pracemi financovanými z počátku z krajského rozpočtu dopravy. A v roce 2017 navázat z rozpočtu státního a rozjet to naplno.

Co nám tedy zbývá? Nám udržet podporu Vlády a krajskému úřadu projekt konečně dopracovat. Ten rok to sice ještě vydržíme, ale další selhání už tomuto složení krajské správy rozhodně neodpustíme.

Tomáš Pekárek, radní města Kralupy nad Vltavou

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…