Pekarová Adamová (TOP 09): Další vesty za peníze z dražby budou brzy následovat

20.04.2022 13:57 | Tisková zpráva

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová se dnes na pozvání předsedkyně Sejmu Polské republiky Elżbiety Witek účastní pracovního setkání předsedkyň parlamentů EU na polsko-ukrajinském hraničním přechodu Dorohusk.

Pekarová Adamová (TOP 09): Další vesty za peníze z dražby budou brzy následovat
Foto: Reprofoto: Twitter
Popisek: Markéta Pekarová Adamová před vitrínou s předměty

Na místo s sebou předsedkyně Sněmovny dovezla neprůstřelné vesty určené ukrajinským ženám z lidskoprávních organizací, které mapují ruské válečné zločiny na Ukrajině.

„Vesty, které zakoupili poslanci TOP 09, pomůžou chránit jejich nositelky před většinou ruských střelných zbraní, zatímco ony budou získávat důkazy o brutalitě okupantů namířené proti civilnímu obyvatelstvu. Jestli se díky našemu daru podaří ochránit jediný lidský život, případně odhalit a usvědčit jediného vraha, má naše aktivita smysl. Ostatně další vesty za peníze z dražby talíře od předsedy ruské Státní dumy budou brzy následovat. Děkuji všem, kteří Ukrajině pomohli a pomáhají,“ uvedla přímo na místě předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!