Pekarová Adamová (TOP 09): I když donesete deset kyblíků růžové barvy, tak to na růžovou nepřetřete

19.01.2021 19:47

Projev na 79. schůzi Poslanecké sněmovny 19. ledna 2021 – Informace vlády o očkovací strategii

Pekarová Adamová (TOP 09): I když donesete deset kyblíků růžové barvy, tak to na růžovou nepřetřete
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Děkuji za slovo.

Ke všem třem předřečníkům, prostřednictvím předsedajícího, já bych chtěla uvést na pravou míru to, co se tady snažíte zase posunout a demagogicky říkat jinak, zejména pan poslanec Volný. Já jsem neříkala nic o tom, že ten amatérismus vztahuji právě na ta očkovací centra, na ty lékaře a zdravotní sestry, na všechny ty, kteří pak samotné očkování provádějí. Ten amatérismus předvedla tato vláda v tom systému, který spustila, v tom registračním systému.

A tady k panu Vondrákovi, prostřednictvím předsedajícího, vy jste určitě potvrdil, že každý takovýto systém se předtím otestuje, že probíhá vychytání všech těch chyb tak, aby nemohlo dojít například k tomu, že se tam dá zadat jedna osoba dvakrát se stejným rodným číslem nebo že se tam dá zadat termín, kdy ještě nemá projít člověk mladší osmdesáti let a podobné věci se prostě stávaly. To, že vy tady teď přesně předvádíte to, co jsem zmiňovala, že tu realitu odmítáte vnímat, já chápu, že je to pro vás je nepříjemné, je nepříjemné si občas přiznat to, že něco se nepovede, že jsou tady chyby, tak ale tu situaci nezlepší.

To, že dochází k tomu postupnému zlepšování toho systému třeba tak, aby tu esemesku zaslal těm lidem, to jsem také zmiňovala. Takže stačilo poslouchat to moje vystoupení a nikoliv si tam dosazovat to, co chcete slyšet, ale opravdu se z těch slov a z té reality, kterou prostě i když budete se snažit sebevíc a donesete si deset kyblíků růžové barvy, tak prostě na tu růžovou nepřetřete. Ti lidé to vidí, ti lidé to zažili na vlastní kůži, všichni ti, kteří chtěji v pátek zaregistrovat své příbuzné nebo dokonce sebe samé, pokud to právě ve svém věku zvládají, je obdivuji.

A ještě jednou velký obdiv všem těm, kteří jsou do těch očkovacích center zapojeni. Ale další věc. Některá z nich ještě v pátek vůbec na ten systém nebyla připojena. Vakcínu měli, ale nemohli lidi objednávat...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu