Pekarová Adamová (TOP 09): Nestyďte se, noste roušku

15.03.2020 21:29

Komentář na facebookovém profilu k opatřením proti šíření nákazy koronavirem.

Pekarová Adamová (TOP 09): Nestyďte se, noste roušku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Na úterní schůzce vlády a opozice jsme dostali informaci, že zřejmě brzy vláda přistoupí k plošné povinnosti všech nosit ochrannou roušku. Rouška chrání okolní lidi před tím, abyste na ně přenesli nákazu (o níž ani nemusíte vědět, že ji máte). Když ji bude nosit co nejvíce lidí, sníží se šance přenosu.

Byli jsme sice ujištění, že Česko má k dispozici roušku pro každého občana, ale dosud k tomu vláda nepřistoupila. Můžu se jen domnívat proč... Buď není pravda, že jsou k dispozici, nebo byly poskytnuty zdravotníkům (což by byl ještě ten lepší důvod) anebo se ještě stále čeká. Napsala jsem ministru Hamáčkovi, který nám tuto informaci v úterý poskytl, aby výzvu k nošení roušek navrhl na dnešním jednání vlády.

Na Slovensku jdou příkladem i politici, redaktoři v televizi.. Tamní premiér dnes lidi vyzval ať nosí klidně i podomácku vyrobenou roušku - lepší to, než vůbec žádná ochrana.

Děkuji všem, kteří nečekáte na vládu a už nyní sebe a okolí chráníte. Sociální sítě se plní ukázkami toho, jak si vypomáháte, šijete roušky pro zdravotníky i sebe. Když selže vláda, pomůžeme si sami. Moc za to děkuji a prosím - nestyďte se a máte-li roušku, noste ji.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.