Peksa (Piráti): Systematické pošlapávání lidských práv v Maďarsku a Polsku. V Německu ne

31.08.2022 13:44 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k LGBT.

Peksa (Piráti): Systematické pošlapávání lidských práv v Maďarsku a Polsku. V Německu ne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Mikuláš Peksa

Představte si, že žijete v zemi, kde nemáte rovná práva jako zbytek populace. Stát vám zakazuje svobodně se rozhodovat o vlastním těle, znemožňuje vám manželský vztah s vaším partnerem nebo partnerkou a nebo vám odmítá poskytnout žádost o azyl, když prcháte před válkou. Šílená představa? Bohužel, v Evropě je to pro stovky tisíc lidí realita každodenního života.

Ačkoliv je EU založená na hodnotách jako ochrana lidských práv, jejich rozsah se mezi členskými státy znatelně liší. Zatímco se třeba Německo nachází ve světovém indexu základních práv od WJP na 6. místě ze 139, takové Bulharsko se nachází až na 57. pozici – daleko za zeměmi, jako je Peru nebo Gruzie. Systematické pošlapávání lidských práv se ale v Evropě dlouhodobě odehrává především v Maďarsku a Polsku.

A tak bohužel vidíme, že i dnes se nacházíme v situaci, kdy se přímo vlády některých členských států EU snaží zničit právní stát a s ním potopit i lidská práva svých vlastních občanů a menšin. Kdy jindy než teď, když se Evropa nachází v tak trpké situaci, jako je válka na Ukrajině, musíme zajistit, že budou lidská práva všech evropských občanů plně respektovaná. V opačném případě si rovnou můžeme podat ruku s Putinovým Ruskem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…