Peksa (Piráti): Znepokojuje nás především střet zájmů premiéra Babiše

27.02.2020 22:08

Komentář na facebookovém profilu k příjezdu skupiny europoslanců z Výboru pro rozpočtovou kontrolu EP

Peksa (Piráti): Znepokojuje nás především střet zájmů premiéra Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Mikuláš Peksa

Jak Česká republika nakládá s evropskými penězi? To do Česka přijede zjišťovat skupina europoslanců z Výboru pro rozpočtovou kontrolu EP včetně Mikuláš Peksa. Plánovanou schůzku se zástupci komise už zrušil premiér Babiš i ministr Toman.

„Znepokojuje nás především situace ohledně střetu zájmů premiéra Andreje Babiše. Už minulý týden jsme ve Výboru EP pro rozpočtovou kontrolu vyzvali k silnějším opatřením na ochranu evropských peněz, která by snížila riziko dotačních podvodů a zamezila nespravedlivému rozdělování evropských zdrojů.

Delegace vedená předsedkyní výboru Monikou Hohlmeierovou dorazí do Prahy dnes večer, pracovní jednání nás čekají ve čtvrtek a v pátek. Součástí jsou představitelé frakcí evropských lidovců, socialistů a Zelených/Evropská svobodná aliance. Nepřipojil se nikdo z frakce Obnova Evropy, do které se v Evropském parlamentu řadí i ANO.

Měli jsme se setkat také přímo s Babišem a ministrem zemědělství Tomanem. Oba dva nakonec schůzku zrušili. Naplánováno máme setkání se zástupci ministerstev financí, zemědělství a pro místní rozvoj nebo s předsedou Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) Miloslavem Kalou. Kromě toho budeme mluvit i s představiteli dočasné senátní komise zřízené kvůli auditním zprávám Evropské komise, které prověřovaly údajný Babišův střet zájmů. Zároveň se sejdeme s neziskovými organizacemi či s investigativními novináři,“ říká o důvodech cesty náš europoslanec Mikuláš Peksa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce