Pernica (KSČM): Neustále je co řešit

23.08.2018 4:34

Dějiny se nedají ani přepsat ani změnit. Naše republika má spoustu současných problémů. Některé si zavinila sama, některé jsou způsobeny vnějšími vlivy.

Pernica (KSČM): Neustále je co řešit
Foto: KSČM
Popisek: Emil Pernica

V poslední době se v éteru více nežli současnosti věnujeme minulosti. Dějiny se nedají ani přepsat ani změnit. Proto je nutné vypořádat se s minulostí tak, abychom se nemuseli stydět před svými potomky a mohli se jim podívat do očí. Naše republika má spoustu současných problémů. Některé si zavinila sama, některé jsou způsobeny vnějšími vlivy.

Sucho, které nás postihuje je třeba vzít na vědomí a snažit se o takový přístup k přírodě a především k vodě, abychom nezpůsobovali ještě větší škody. Omezení nakládání s vodou vydalo již zhruba 57 úřadů obcí. Jedná se o zákaz napouštění bazénů, zalévání zahrad, mytí aut. Česká republika má 70 % území ve stavu maximálního sucha. V řekách je sotva polovina vody. Vláda plánuje kvůli suchu obnovovat rybníky a vysazovat větší množství zeleně.

Vzhledem k suchu nám hrozí zdražení pečiva. Řešíme i další problémy. Senát na svém jednání podpořil zákaz používání některých plastových výrobků. Došlo i k podpoře snížení spotřeby plastových nápojových kelímků. Plasty v současné době doslova ohrožují naši planetu. Každý z nás může omezit spotřebu plastů a tím pomoci řešit tento problém.



Nelze zapomínat ani na terorismus. V sousedním Německu dochází k neustálým atakům nevinných občanů. Problém migrace je třeba řešit nejen na evropské úrovni, ale i v rámci pomoci světových velmocí. Jinak se nám totiž může stát, že toto plíživé nebezpečí postihne i naši republiku. Rozhodně si nepřejeme, aby vlna migrace ohrozila náš denní život. Pokud chceme pomoci je třeba pomoci v zemích odkud migranti pocházejí.

V našem státě vzniká poměrně hodně nových zákonů. Měly by však být přijímány odpovědně a s takovou náplní, která by byla prospěšná lidem. Pokud budeme vytvářet zákony nesmyslné a nesrozumitelné ničemu dobrému tím nepomůžeme.

Politika je o řešení problémů a to nejen těch pražských, ale i těch které zatěžují ty nejmenší obce v republice. Lhaní a plané sliby v politice nemají co dělat. A právě proto je náš volební program srozumitelný pro všechny a zásadně se vyhýbá megalomanským slibům. Náprava chyb, které zde vytvořily pravicové vlády bude trvat dlouho. Mám zato, že právě v komunálních volbách můžeme začít věci napravovat. V obcích a malých městech se dobře známe navzájem a právě proto by vedení obcí a měst, které vzejde z komunálních voleb mělo být složeno z čestných a poctivých lidí. Dá se říct jak si to zařídíme, tak to budeme mít. A každý z nás si přeje zlepšení současného života. Právě u říjnových voleb máme možnost svou účastí ve volebních místnostech toho dosáhnout.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…