Peštová (ANO): Dejte nám to EET aspoň dobrovolné, říkají lidé

23.06.2022 21:44

Projev na 27. schůzi Poslanecké sněmovny 23. června 2022 k vládnímu návrhu zákona, kterým se zrušuje zákon č. 112/2016 Sb., o evidenci tržeb.

Peštová (ANO): Dejte nám to EET aspoň dobrovolné, říkají lidé
Foto: MŽP
Popisek: Berenika Peštová

Mockrát děkuji, pane poslanče. Já jsem opravdu šla reagovat na pana poslance Munzara prostřednictvím pana předsedajícího, protože vím, že tam naskákalo víc těch faktických poznámek. Za prvé, mně připadá, že asi žijeme v jiném světě, pane poslanče, prostřednictvím pana předsedajícího, já mezi ty lidi chodím. Já rozumím tomu, že když jste začali s tím EET, že to bylo politické. Já tomu rozumím.

Každý člověk dělá chyby, i vaše strana může udělat chybu a přiznat si ji. Protože já mezi ty lidi chodím a oni sami říkají - dejte nám to EET aspoň dobrovolné. Tak, jak oni byli sami odpůrci a říkali - my jsme byli ti, kteří ho nechtěli, to EET, tak teď jsme se dostali do fáze po roce a půl, co to běželo, že už ho prostě chceme. My v tom klidně pojedeme dál. Hlavně nám to nevypínejte, nechte nám to běžet, protože opravdu se to narovnalo. Říkali - ti mají pohostinství, číšníci jsou spokojeni, protože dostali vyšší peníze, už nedostávají peníze na ruku, už je to všechno ofiko, platí se sociální, zdravotní a tak dále.

Takže do systému tečou peníze, oni jsou spokojeni, protože to najednou začalo fungovat, propojili to kompletně celé, takže jakmile dojde k tomu, že dostanete vy účtenku, automaticky se jim to odečte ze skladu, hned se jim to objednává. Oni říkají - nemusíme dělat zrcadlo každý večer, protože nikdo nekrade, nikdo nekrade. Protože ve své podstatě to ani nejde, protože jakmile to namarkují, tak prostě to jde přes ten systém. Všichni jsou spokojeni. Já chápu, udělali jste chybu, ale vždyť je přece lidské uznat, že to byla chyba a že se to osvědčilo. Proč to rušit? Proč to ničit, když se to osvědčilo? Každý člověk dělá chyby, i strany dělají chyby, jenom si to umět přiznat. Já děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu