Petrus (ČSSD): Jan Skopeček, Ján Mahor a Bohuslav Šulc čestnými občany Prahy 8

24.09.2017 7:35

Dne 27. září 2017 se stanou čestnými občany Prahy 8 herec a autor pan Jan Skopeček, trenér házené pan Ján Mahor a loutkovodič slavné figurky Hurvínka pan Bohuslav Šulc.

Petrus (ČSSD): Jan Skopeček, Ján Mahor a Bohuslav Šulc čestnými občany Prahy 8
Foto: praha8.cz
Popisek: Roman Petrus (ČSSD)

Zastupitelstvo ÚMČ Praha 8 schválilo udělení tří čestných občanství významným žijícím osobnostem Prahy 8 na svém zasedání ze dne 21. června 2017.

„Čestné občanství se uděluje osobám, které se zasloužily o rozvoj městské části. Pánové Skopeček, Mahor a Šulc si bezpochyby toto symbolické poděkování za jejich dlouholetou práci nejen pro Prahu 8 zaslouží,“ říká starosta Prahy 8 Roman Petrus, z jehož rukou bude ocenění předáno.

„Nesmírně si vážím toho, že letos tuto poctu získají pan Jan Skopeček za skvělé herecké výkony, pan Mahor za vynikající sportovní výchovu, jejíž základy vydržely v házené až do dnešních dní, a pan Šulc za jedinečné vedení nejen dětmi milované figurky Hurvínka,“ vyjmenovává radní Jana Solomonová, která se podílela na přípravě a výběru oceněných.

Slavnostní předání ocenění proběhne 27. září 2017 od 16.00 hodin na Libeňském zámku. V minulých letech získali čestné občanství Prahy 8 např. akademická malířka Helga Hošková–Weissová, designér Svatopluk Král či válečný veterán, brigádní generál v.v. MUDr. Josef Hercz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…