Pieter (SLK): Širší a bezpečnější. Zrekonstruovaná silnice v Oknech na Českolipsku už slouží řidičům

19.08.2017 19:22

Po moderní, bezpečné a širší silnici se nově jezdí u Oken na Českolipsku. Skončila kompletní rekonstrukce úseku krajské silnice II/273 mezi hranicí kraje a obcí Okna, která vede dál do Středočeského kraje. Jedná se o druhý stavebně ukončený projekt, na který Liberecký kraj využije finanční prostředky Evropské unie v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. Z téměř 60 milionové investice má kraj obdržet dotaci ve výši 53 mil. Kč. Zrekonstruovaná silnice byla slavnostně otevřena.

Pieter (SLK): Širší a bezpečnější. Zrekonstruovaná silnice v Oknech na Českolipsku už slouží řidičům
Foto: Liberecký kraj
Popisek: Marek Pieter

„Kompletně zrekonstruován je úsek krajské silnice v délce 4610 metrů. Jeho modernizace spočívala v rozšíření a zesílení konstrukce vozovky, použití bezpečnostních prvků a v obnově systému odvodnění. Stávající silnice II. třídy, jejíž průměrná šířka byla před rekonstrukcí necelých 5 metrů, splňuje po modernizaci šířkové parametry minimálně pro kategorii S 6.5 s rozšířením ve směrových obloucích podle poloměru a návrhové rychlosti,“ popisuje Marek Pieter náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek. Návrh modernizace byl proveden podle projektové dokumentace a vycházel z doporučení provedené diagnostiky vozovky. V trase se nachází 11 propustků, z toho 8 jich bylo kompletně rekonstruováno. Na celém úseku byla nově nainstalována záchytná zařízení - v extravilánu svodidla, nebo zábradelní svodidla, v intravilánu ocelové trubkové zábradlí. V celé trase bylo doplněno vodorovné dopravní značení, výjimkou je pouze úsek intravilánu ve Žďáru.

„Stavba za bezmála 60 mil. Kč bude financována z Integrovaného regionálního operačního programu, kam Liberecký kraj předložil projekt vloni na podzim,“ říká hejtman Martin Půta. „Tento projekt není v současné době ještě finančně ukončený. Naše práce spočívá především v přípravě a administraci projektu. Právě nyní, když je projekt stavebně dokončen, začíná další fáze. Tou je administrativní ukončení projektu a následné obdržení dotačních prostředků, které jsou v rámci programu propláceny ex-post,“ vysvětluje Radka Loučková Kotasová, radní pověřená řízením rezortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánovaní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…