Pieter (SLK): Širší a bezpečnější. Zrekonstruovaná silnice v Oknech na Českolipsku už slouží řidičům

19.08.2017 19:22

Po moderní, bezpečné a širší silnici se nově jezdí u Oken na Českolipsku. Skončila kompletní rekonstrukce úseku krajské silnice II/273 mezi hranicí kraje a obcí Okna, která vede dál do Středočeského kraje. Jedná se o druhý stavebně ukončený projekt, na který Liberecký kraj využije finanční prostředky Evropské unie v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. Z téměř 60 milionové investice má kraj obdržet dotaci ve výši 53 mil. Kč. Zrekonstruovaná silnice byla slavnostně otevřena.

Pieter (SLK): Širší a bezpečnější. Zrekonstruovaná silnice v Oknech na Českolipsku už slouží řidičům
Foto: Liberecký kraj
Popisek: Marek Pieter

„Kompletně zrekonstruován je úsek krajské silnice v délce 4610 metrů. Jeho modernizace spočívala v rozšíření a zesílení konstrukce vozovky, použití bezpečnostních prvků a v obnově systému odvodnění. Stávající silnice II. třídy, jejíž průměrná šířka byla před rekonstrukcí necelých 5 metrů, splňuje po modernizaci šířkové parametry minimálně pro kategorii S 6.5 s rozšířením ve směrových obloucích podle poloměru a návrhové rychlosti,“ popisuje Marek Pieter náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek. Návrh modernizace byl proveden podle projektové dokumentace a vycházel z doporučení provedené diagnostiky vozovky. V trase se nachází 11 propustků, z toho 8 jich bylo kompletně rekonstruováno. Na celém úseku byla nově nainstalována záchytná zařízení - v extravilánu svodidla, nebo zábradelní svodidla, v intravilánu ocelové trubkové zábradlí. V celé trase bylo doplněno vodorovné dopravní značení, výjimkou je pouze úsek intravilánu ve Žďáru.

„Stavba za bezmála 60 mil. Kč bude financována z Integrovaného regionálního operačního programu, kam Liberecký kraj předložil projekt vloni na podzim,“ říká hejtman Martin Půta. „Tento projekt není v současné době ještě finančně ukončený. Naše práce spočívá především v přípravě a administraci projektu. Právě nyní, když je projekt stavebně dokončen, začíná další fáze. Tou je administrativní ukončení projektu a následné obdržení dotačních prostředků, které jsou v rámci programu propláceny ex-post,“ vysvětluje Radka Loučková Kotasová, radní pověřená řízením rezortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánovaní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

18:09 Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.