Piráti: Předseda Bartoš předá premiérovi výzvu ke změně evropské politiky vůči Turecku

15.03.2018 16:42

Předseda Pirátů Ivan Bartoš dnes na společném setkání předá premiérovi Babišovi výzvu pro Evropskou radu ke změně evropské politiky vůči Turecku. Turecko se před několika lety významně odchýlilo z cesty slučitelné s hodnotami Evropské unie. Piráti nechtějí přivírat oči nad cenzurou, utlačováním opozice a agresivní protikurdskou politikou doma i v zahraničí.

Piráti: Předseda Bartoš předá premiérovi výzvu ke změně evropské politiky vůči Turecku
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

„Musíme společně tlačit na to, aby se turecký vývoj vrátil do přijatelných kolejí. Turecko potřebuje Evropu, stejně jako Evropa může profitovat na dobrých vztazích s demokratickým a postupně se rozvíjejícím Tureckem. Nesmíme se ale stát mlčenlivým a trpícím spojencem nespolehlivého, agresivního a autoritářského státu, který aktivně vystupuje proti našim zájmům,” komentuje předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Místopředseda Výboru pro evropské záležitosti PS PČR Mikuláš Peksa k tomu říká: „Česká vláda chce před Erdoganovou politikou i nadále zavírat oči, jak mi potvrdil státní tajemník na středečním jednání našeho výboru. Sám premiér na jednání bohužel ani nedorazil.”

Výzva pirátských poslanců:

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…