Piráti: Střet zájmů premiéra ohrožuje důvěryhodnost ČR

06.12.2019 4:33

Finální auditní zpráva Evropské komise ke střetu zájmů premiéra Babiše byla speciálním bodem jednání Poslanecké sněmovny.

Piráti: Střet zájmů premiéra ohrožuje důvěryhodnost ČR
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

V posledních dnech zaznívá ze strany představitelů vlády řada nepravdivých informací, a přitom médii zveřejněný finální audit Evropské komise potvrdil dosavadní zjištění o střetu zájmů premiéra. České i evropské předpisy ke střetu zájmů jsou porušovány a střet zájmů premiéra Babiše je jasně prokazatelný.

„Nakonec se nám podařilo prosadit přerušení jednání o střetu zájmů premiéra do doby, než kontrolní výbor Poslanecké sněmovny projedná a zhodnotí finální auditní zprávu. Požadavků ovšem máme samozřejmě mnohem více. Vláda by konečně měla začít hájit zájmy České republiky a začít dodržovat české a evropské předpisy ke střetu zájmů, měla by zároveň dohlédnout na vymáhání neoprávněně čerpaných finančních prostředků či naplnění doporučení uvedených v této zprávě,” uvádí předseda Poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

16:05 Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakék…