Piráti: Volební lídr Ivan Bartoš povede kandidátku ve Středočeském kraji

30.01.2017 9:08

Čerstvě zvolený celostátní lídr Pirátů Ivan Bartoš bude do letošních sněmovních voleb kandidovat ve Středočeském kraji. Rozhodl se tak po dvou týdnech zvažování.

Piráti: Volební lídr Ivan Bartoš povede kandidátku ve Středočeském kraji
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Svoji kandidaturu ohlásil na zasedání Republikového výboru Pirátů v Olomouci. Druhý kandidát na lídra Mikuláš Peksa, vedoucí zahraničního odboru Pirátské strany se o místo v čele kandidátky Ústeckého kraje utká v krajských primárkách.

„Jako celostátní lídr a současně předseda Pirátské strany budu podporovat kandidátky ve všech krajích. Střední Čechy jsou rozlohou největší a co do počtu obyvatel jeden z největších krajů České republiky. Současně to bude jeden z klíčových volebních obvodů nadcházejících voleb. Ve středních Čechách bydlí Andrej Babiš, kandidovat se tam chystá Miroslav Kalousek, pokud ho nesmete vnitrostranická revoluce a i zbývající strany tam bezpochyby postaví politické „těžké váhy“. Jako Piráti nehodláme zůstat stranou,“ říká Ivan Bartoš.

„Zdejší města a hlavně lidi znám zejména díky aktivitám, které v kraji rozvíjíme, jako festivaly svobodné hudby Vyosení, tématické workshopy a další akce. Pokud jde o volební kampaň, rozhodně nesouhlasím, že by si středočeští voliči měli pro informace jezdit do Prahy. Proto zde připravuji intenzivní kontaktní kampaň,“ doplňuje Bartoš.

„V Praze, o které jsem taky uvažoval, máme silnou členskou základnu a hlavně už víc než dva roky zde skvělou práci odvádí naši zvolení zastupitelé v opozici. Proto chci dát šanci obhájit svou práci před voliči přímo pirátům, kteří v Praze Pirátskou politiku každodenně uvádějí v život mimo jiné rozkrýváním tunelů z Bémových dob jako je OpenCard nebo nevýhodný pronájem Škodova paláce, kde Praha přišla minimálně o miliardu,“ uzavírá Bartoš.

O svém rozhodnutí kandidovat jako jednička ve Středočeském kraji se Bartoš utvrdil minulý týden otevřeným setkáním s krajskými Piráty a veřejností v Mladé Boleslavi. Atmosféra byla podle jeho slov „boží“.

Celostátního volebního lídra si Piráti vybrali 16. ledna. Volba se uskutečnila online hlasováním. Ivan Bartoš získal hlasy nadpoloviční většiny zúčastněných voličů a uspěl tak již v prvním kole. Podle pravidel volby si zvolený celostátní lídr může zvolit jeden z krajů, ze kterých byl nominován do volby, a ten povede z prvního místa kandidátky. V tuto chvíli je známý i lídr kandidátky Pirátů v Plzeňském kraji. Je jím vědecký pracovník Ing. Lukáš Bartoň, Ph.D. z Plzně.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

11:04 Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

Základní otázka zní, kolik stojí vstupenka do Bílého domu, sídla amerických prezidentů.