Piráti v Karlových Varech si zvolili lídra do komunálních voleb 2022

26.11.2021 5:35

Lídryní Pirátů do komunálních voleb 2022 v Karlových Varech se stala zastupitelka Barbora Hradečná. V přímých volbách ji podpořila jasná většina členské základny.

Piráti v Karlových Varech si zvolili lídra do komunálních voleb 2022
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Nyní u Pirátů probíhá volba dalších čelních kandidátů, další pořadí bude známo v polovině prosince. 

Anketa

Je v pořádku, když politik zbohatne na dotovaných solárních elektrárnách či jiných dotovaných obnovitelných zdrojích energie?

hlasovalo: 28386 lidí

„My jsme ti, kteří spatřují v současném nastavení systému chybu. My jsme ti, kteří mají a musí usilovat o změnu. Pokud toužíme po změně, budeme muset udělat věci, které jsme možná ještě nikdy nedělali. Je v pořádku mít obavy. My jsme nositeli změny. Je tedy na nás, abychom se chopili odpovědnosti a přebrali iniciativu. Nikdo jiný to neudělá," uvedla ve své kandidátské řeči Barbora Hradečná.

Hradečná také apelovala na návrat k pirátské značce a jejich původním tématům. „Hrajeme s kartami, které držíme v ruce, ovšem včetně trumfů. Těmi jsou návrat k pirátské značce a našim základním tématům, rebelská kampaň a guerilla marketing - tohle všechno už umíme a to je to co nám sedí. Nezkoušejme se cpát do jiných škatulek," dodala.

„Členská základna dala Barboře Hradečné velmi silný mandát. Jsem přesvědčena, že Bára má všechny předpoklady pro to, aby Piráti v Karlových Varech dosáhli v blížících se volbách co nejlepšího výsledku," řekla předsedkyně karlovarských Pirátů Daniela Bílá.

Volba lídra a čela kandidátky neuzavírá možné předvolební koalice. “Předem neodmítáme možnou spolupráci s kolegy z jiných stran a hnutí. Touto volbou si stanovujeme preferované kandidáty,” doplnila Bílá.

Současný předseda zastupitelského klubu Pirátů v Karlových Varech Jindřich Čermák je z lídryně nadšený: “Kolegyně Hradečná odvádí tři roky pečlivou a výtečnou opoziční práci. Získala nezbytné zkušenosti a vhled do fungování města a je plně připravena na primátorský post.”

Čermák také sdělil, proč na lídra nekandidoval: “Je potřeba, aby se lídr věnoval kampani na 100 %, což bych při řízení krajského školství nedokázal. Rád se budu ucházet o pozici na čele kandidátky a dál pokračovat v zastupitelské práci.”

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …