Piráti vyřídili téměř 1 tisíc voličských průkazů

06.10.2017 12:05

Stovky voličských průkazů denně vyřizují v těchto dnech Piráti na svých stanovištích u vysokých škol v Praze, Brně, Plzni a Olomouci. Za celý týden, kdy se akce koná, bylo Piráty v celé zemi přijato téměř tisíc žádostí o vyřízení průkazu.

Piráti vyřídili téměř 1 tisíc voličských průkazů
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Předseda Pirátů Ivan Bartoš v Dolánkách u Turnova

 Do akce se včera v Praze zapojil i předseda Pirátů Ivan Bartoš, který rozdával formuláře k vyplnění. Piráti vystavují průkazy zdarma, každý volič může přijít, vyplnit formulář, na místě mu notář ověří podpis a dále se o vystavení průkazu již postarají Piráti - vyřízený volební průkaz už voliči přijde poštou na místo určení.

„Všichni si pořád stěžují na nízkou volební účast, jenže nikdo nekoná, jen mluví. Piráti se rozhodli činit. Je vidět, že onen limit trvalého bydliště je pro řadu lidí opravdu překážkou k tomu, jít volit. Zároveň mě těší zájem mladých lidí, kteří přichází pro průkazy primárně, politická situace v zemi jim není lhostejná a pro řadu z nich jsou Piráti jedinou volbou,“ říká předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Zájem o průkazy, které Piráti vyřizují na svých stanovištích u vysokých škol, mají nejen vysokoškoláci, přichází i obyvatelé velkých měst, kteří například v Praze žijí a pracují, ale nemají ve městě trvalé bydliště. Možnost nechat si vystavit Piráty bezplatně voličský průkaz končí dnes.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.