Piráti z Plzeňského kraje mají lídra do sněmovních voleb

20.03.2017 15:48

Česká pirátská strana chce v letošních volbách získat poslanecké mandáty v dolní sněmovně. V čele její krajské kandidátky opět stane předseda Plzeňského kraje Ing. Lukáš Bartoň, Ph.D. (35), konstruktér a vědecký pracovník z Fakulty strojní v Plzni, který již vedl kandidátku v krajských volbách 2016. Vybrali si jej v primárních volbách členové strany. Celostátním lídrem Pirátů byl minulý týden zvolen PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D., předseda Pirátů.

Piráti z Plzeňského kraje mají lídra do sněmovních voleb
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

V krajských volbách 2016 získali Piráti v Plzeňském kraji 3,82 % hlasů – a volební potenciál přisuzovaný Pirátům v Plzeňském kraji byl koncem roku podle Medianu 9% a SANEPu 6,1 %.

Lukáš Bartoň má jasno, na jaké voliče Piráti cílí: „Oslovujeme liberálně smýšlející lidi, kteří o věcech přemýšlejí, chtějí důvěryhodné informace a tvoří si vlastní názor. Pokud jde o programové priority, ve sněmovně bych chtěl prosadit protikorupční zákony a hájit jednotlivce oproti zájmovým skupinám. Bojem proti korupci se ohánějí všechny tradiční strany, ale doposud nic moc neudělaly.“

Lukáš Bartoň učil několik let na Katedře konstruování strojů. Nyní vede laboratoř provozní pevnosti v Regionálním technologickém institutu a provádí firemní školení technické dokumentace pod Fakultou strojní.

Jak je u Pirátů zvykem, o složení dvacetimístné kandidátní listiny rozhodnou čtyřkovolové stranické primární volby. V prvním kole byl zvolen lídr, v následujících kolech se budou obsazovat další míst.Pirátské kandidátky jsou otevřené nejen členům strany. O místo na nich se mohou ucházet i jednotlivci i programově spřízněné politické subjekty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.