Piráti zveřejnili připravovaný územní plán Prahy a žádají město: zveřejňujte ho průběžně sami

05.05.2016 21:06

Piráti zveřejnili na webu aktuální návrh metropolitního územního plánu Prahy.

Piráti zveřejnili připravovaný územní plán Prahy a žádají město: zveřejňujte ho průběžně sami
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Plán Piráti obdrželi oficiální cestou na žádost radní pro územní rozvoj. Piráti si nechali advokátní kanceláří Dohnal & Bernard zpracovat posudek, že zveřejnění plánu je v souladu se zákonem a následně ho vystavili na webu jak avizovali na jednání zastupitelstva minulý týden.

Mikuláš Ferjenčík, zastupitel Pirátů a člen výboru pro územní rozvoj, ke zveřejnění metropolitního územního plánu říká: "Je naprosto skandální, že magistrát i Institut pro plánování a rozvoj Prahy (IPR) 5 měsíců utajovaly dokument vytvořený za desítky milionů veřejných peněz. Pokud Praha stojí o kvalitní územní plán, je naprosto nutné, aby odborná i laická diskuse proběhla ještě před tím, než budou klíčové parametry plánu stanovené. K této diskusi chceme dnešním zveřejněním přispět. Současně opět apelujeme na IPR, magistrát i pražské radní, aby zajistili průběžné zveřejňování metropolitního územního plánu tak, jak vzniká, a nenutili opoziční zastupitele dělat věci, které má město zajistit samo."

Ondřej Profant, zastupitel Pirátů, který zajistil zveřejnění plánu po technické stránce doplňuje: "Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy, zpracovává nový územní plán města, takzvaný metropolitní územní plán. K tomuto tématu IPR vytvořil samostatný web, na kterém najdete řadu dokumentů související s přípravou tohoto dokumentu. Bohužel tam ovšem chybí dokument nejdůležitější a to samotný návrh nového plánu. Rozhodli jsme se proto IPRu pomoci a aktuální verzi nového územního plánu zveřejňujeme sami. Abychom zájemce o územní plán nepřipravili o související informace, zkopírovali jsme i web z dílny IPR."

Metropolitní plán na novém Pirátském webu.

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Reforma důchodového systému - přístup odpovědných a populistických politiků

20:18 Ministr Rakušan: Reforma důchodového systému - přístup odpovědných a populistických politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodové reformě.