Plamínková (STAN): Praha je pátá v soutěži Zelená informacím 2017

23.01.2018 6:34

Hlavní město obsadilo 5. příčku v soutěži Zelená informacím o nejlepší prezentaci o životním prostředí na stránkách měst. V roce 2017 se konal její 7. ročník a Praha se pravidelně umisťuje na předních místech soutěže.

Plamínková (STAN): Praha je pátá v soutěži Zelená informacím 2017
Foto: starostove-nezavisli.cz
Popisek: Jana Plamínková (STAN)

Webové stránky Prahy k životnímu prostředí byly hodnoceny jako „Robustní a komplexní portál s řadou dílčích projektů a služeb“. S novými stránkami k životnímu prostředí v Praze - Portálem ŽP - se Praha v roce 2016 umístila na 2. místě, v roce 2015 na 3. místě a v roce 2014 na místě pátém. V předchozích letech byly posuzovány původní stránky ENVIS, v 2013 se Praha umístila celkově na 4. místě, v roce 2012 na 3. místě.

„Hlavní město trvale a dlouhodobě obsazuje přední příčky mezi českými městy, což svědčí o kvalitě našich webových stránek o životním prostředí. Stránky mají jediné minus – není úplně snadné je přes množství jiných informaci na hlavní webové stránce objevit,“ uvedla radní hl. m. Prahy pro oblast životního prostředí Jana Plamínková.

Pětičlenná odborná porota vybírala mezi webovými prezentacemi 274 měst s počtem obyvatel vyšším než 5 tisíc ty, které nejlépe splňovaly kritéria přehlednosti, obsahu, přístupnosti aj. Na stupních vítězů se umístila města: 1. Svitavy, 2. Ostrava, 3. Tábor.

Do soutěže není nutné se samostatně hlásit. Jsou posuzovány stránky všech měst a obcí s počtem obyvatel nad 5000. V první fázi hodnocení probíhá „předvýběr“, kde se ze zhruba 300 prezentací vybírá na základě jasně určených kritérií 30 postupujících. Postupující prezentace jsou předány k hodnocení porotě. V předvýběru hraje roli především otázka, zda má město na svých webových stránkách vyhrazen samostatný, dostupný a viditelný prostor pro informace o životním prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

18:09 Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.