Plamínková (STAN): Praze by prospěla přímá volba primátora

14.01.2016 10:15

Dlouhodobým tématem hnutí Starostové – nezávislí je přímá volba starostů a hejtmanů a na příkladu současného dění v hlavním městě se ukazuje, jak by to bylo prospěšné.

Plamínková (STAN): Praze by prospěla přímá volba primátora
Foto: starostove-nezavisli.cz
Popisek: Jana Plamínková (STAN)

STAN podporuje přímou volbu, stejně jako změnu volebního zákona tak, aby bylo možné vyvolat předčasné volby a vymanit se z vleklé patové situace.

„Vzniklý stav nás velmi mrzí, protože jednání Rady HMP jsou stále méně funkční. ANO i ČSSD navíc zamítají  i  zcela běžné věci. Například na poslední Radě odmítli  řádně vysoutěženou zakázku na výstavbu kanalizace a komunikace v Ďáblicích hlasy radních Kislingerové a Hadravy, přestože rozpočet Prahy schválený na rok 2016 s touto stavbou počítá a záměr schválila tato rada. Shodili ze stolu také zakázku na svoz nebezpečného odpadu, pro niž nehlasovali radní Lacko a Dolínek. Nedovedu si představit, že se v této situaci bude město potácet delší dobu,“  říká radní Jana Plamínková/Trojkoalice/STAN.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profant (Piráti): V sobotu si Česko připsalo další obrovský úspěch

6:04 Profant (Piráti): V sobotu si Česko připsalo další obrovský úspěch

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k úspěchu v USA.