Portlík (ODS): O systému parkovacích zón se roky jenom mluví a zatím se nestalo vůbec nic

14.09.2021 14:17 | Tisková zpráva

Magistrátní koalice odmítla projednat návrh na změnu systému modrých zón. Systém parkovacích zón v Praze bobtná, Pražané ovšem žádnou službu navíc nedostávají.

Portlík (ODS): O systému parkovacích zón se roky jenom mluví a zatím se nestalo vůbec nic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda pražské ODS Tomáš Portlík

Současné nastavení systému parkovacích zón je dlouhodobě předmětem debat, změnu ke komfortnějšímu využití pro Pražany navrhovaly před volbami všechny politické strany. I přes tyto sliby a dlouhodobou diskuzi se za tři roky nestalo vůbec nic a systém parkovacích zón dále bobtná, aniž by Pražané za to dostali nějakou službu navíc. Proto pražská ODS na dnešním jednání Zastupitelstva hlavního města Prahy navrhla projednat zavedení bezúplatného hodinového kreditu rezidenta v rozsahu 100 hodin ročně, který bude moci poskytnout případné návštěvě v místě svého rezidenčního parkovacího oprávnění. Cílem tohoto návrhu je usnadnění parkování rodinných příslušníků a jiných návštěvníků rezidentů.

“O systému parkovacích zón se roky jenom mluví a zatím se nestalo vůbec nic. Existuje dokonce Memorandum o spolupráci odpovědných radních za dopravu, které vyzývá vedení Magistrátu k činnosti, ale přesto se roky pouze prázdně debatuje. Proto navrhujeme pro rezidenty zavedení bezúplatného hodinového kreditu. Pražané s rezidenčním parkovacím oprávněním budou mít možnost poskytnout jiné osobě oprávnění zaparkovat na rezidenčních zónách v rozsahu až 100 hodin ročně. Kdykoliv za nimi přijede na návštěvu třeba rodinný příslušník, nebo třeba řemeslník na opravu, nebudou se muset bát, že jejich návštěva nebude mít kde zaparkovat. Je to jednoduše proveditelný návrh, který usnadní život všem občanům Prahy. I když magistrátní koalice projednání tohoto návrhu odmítla, můžu ujistit Pražany, že to na příštím jednání navrhneme znovu,” dodává starosta Prahy 9, předseda ODS Praha a zastupitel hl. města Tomáš Portlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.