Poslankyně Váhalová se stala členkou Byra PS Rady Evropy

15.07.2016 11:59

Od června 2016 má Česká republika opět zástupce v Byru Parlamentního shromáždění Rady Evropy, když do této prestižní funkce byla jmenována Dana Váhalová, vedoucí Stálé delegace Parlamentu do Parlamentního shromáždění Rady Evropy (PS RE).

Poslankyně Váhalová se stala členkou Byra PS Rady Evropy
Foto: facebook
Popisek: Poslankyně za ČSSD Dana Váhalová

Byro Parlamentního shromáždění Rady Evropy se skládá z místopředsedů PS RE, předsedů politických skupin nebo jejich zástupců, dále předsedů jednotlivých výborů PS RE. Předsednictvo odpovídá za koordinaci činnosti shromáždění a jeho výborů, pomáhá předsedovi při jeho funkci a vedení vnějších vztahů shromáždění. Předsednictvo připravuje pořad jednání PS RE, které je následně schvalováno samotným shromážděním. Přiděluje jednotlivé návrhy konkrétním výborům, posuzuje petice, jmenuje zástupce PS RE pro různé akce. Rozhoduje o tom, zda zahájit monitorování členských států v případě, že se domnívá, že dochází k porušování jejich závazků. Toto rozhodování podléhá schválení PS RE.

Rada Evropy (RE) byla založena 5. května 1949 a skládá se z Výboru ministrů s exekutivní pravomocí a Parlamentního shromáždění s funkcí poradní. Hlavní cíl činnosti Rady Evropy je zajištění fungování právního státu, hledání východisek k aktuálním společenským problémům, ochrana pluralitní demokracie, lidských práv, podpora uvědomování a zhodnocování evropské kulturní identity a pomoc zemím střední a východní Evropy v zavádění demokratických politických reforem.

Parlamentní shromáždění RE (PS RE) tvoří poslanci ze 46 členských zemí, kteří jsou voleni nebo určováni svými národními parlamenty. Počet míst přidělený dané zemi vychází z počtu obyvatel a členové delegace by měli zastupovat vládní i opoziční strany.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.